Udland

Facebook giver dårlige karakterer

Facebook og sms giver studerende dårlige karakterer. Avislæsning og musik giver gode karakterer.

Facebook giver dårlige karakterer

Studerende, der er storforbrugere af sms og sociale medier som Facebook og Twitter, må regne med, at det går ud over skolearbejdet.

De ender med at få dårlige karakterer.

De kan så kigge misundeligt på nørderne, der hører musik og læser aviser. En ny undersøgelse viser, at netop avislæsning og musik gavner, hvis man vil have gode karakterer.

Det er forskere på det amerikanske Miriam Hospitals Center for Adfærd og Forebyggende medicin, der har set på sammenhængen mellem sociale medier og karakterer.

Mere præcist har centret set på kvindelige førsteårsstuderende på universitetsuddannelserne.

Ifølge forskerne bruger en ung kvinde på et universitet typisk halvdelen af døgnet, 12 timer, på sociale medier, sms eller anden form for medieforbrug som musik og internet.

Og det viser sig så, at disse kvinder får lavere karakterer end de, der ikke bruger så meget tid på den slags. Kvindelige studerende, der læser aviser og hører musik, ser ud til at få gode karakterer.

En af lederne af undersøgelsen er Jennifer L. Walsh. Hun siger til Science Daily, at der ikke er foretaget meget forskning på netop det her område, og derfor har forskerne været nysgerrige.

De kvindelige førsteårsstuderende er i mange tilfælde i en situation, hvor de for første gang i deres liv ikke har forældre til at bestemme - eller påvirke - dem i deres medieforbrug.

- Vi ville også se på, hvordan medier påvirker deres skolepræstationer, da der ikke findes mange undersøgelser om medieforbrug og akademikere, siger Walsh.

Hun og hendes forskerkolleger har ifølge Science Daily undersøgt 483 kvindelige førsteårsstuderende på et universitet i det nordøstlige USA.

Kvinderne er blevet bedt om at fortælle om deres forbrug af 11 former for medier, herunder mobiltelefoni, internet, sociale medier og almindelige aviser.

I januar har de så meddelt deres karakterer for efteråret og i juni deres karakterer for foråret.

Det er her, at forskerne kan se, at avislæsere og musiklyttere skiller sig ud med bedre karakterer.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.