Danmark

Facebook-gruppe starter annoncekrig med regeringen

Mange danskere er klar til at tage imod flygtninge, vil der stå i annoncer i libanesiske aviser

Danskere starter annoncekrig med regeringen efter denne annonce i libanesiske aviser. Foto: Scanpix

Danskere starter annoncekrig med regeringen efter denne annonce i libanesiske aviser. Foto: Scanpix

DANMARK:Der er ikke noget at sige til, hvis de libanesiske avislæsere i nær fremtiden bliver en smule forvirrede.

Mandag kunne de læse annoncer fra den danske regering med en besked, om at Danmark har strammet sin asylpolitik, så flygtninge får sværere ved at opnå asyl.

I nær fremtid vil aviserne trykke samme annonce, men med en rød håndskrevet seddel ovenpå. Her vil der stå, at mange danskere gerne vil modtage folk på flugt. Det skriver Politiken.

Trak overskrifter i hele verden

Annoncen er ifølge Politiken indrykket af gruppen PeopleReachingOut og finansieres gennem en indsamling via det sociale medie Facebook.

- Vi er mange, der ikke føler os tilstrækkeligt repræsenteret i regeringens annonce, siger skribent Lotus Turèll, der er blandt initiativtagerne, til Politiken.

Regeringens annoncer gav overskrifter i hele verden, da de i mandags blev trykt i de libanesiske aviser An-Nahar, As-Safir, al-Mustaqba, Daily Star og på de sociale medier.

Fra amerikanske The Washington Post til britiske BBC, arabiske al-Jazeera og australske Daily Telegraph blev nyheden om annoncen fortalt med overskrifter som ”Danmark indrykker annoncer, der fortæller flygtninge, at de ikke er velkomne.”

Annoncer ødelægger renommé

På Brandeis University i Massachusetts siger den danske professor i politik og migration Jytte Klausen, at regeringens annoncer ødelægger landets renommé:

- Danmark sættes lige nu i et meget ubekvemt selskab med Ungarn, Polen, Slovakiet - the refusineks - og der er sammenligninger med lige præcis de jødiske flygtninge i 1930’erne, siger hun til Politiken.

- Man kan diskutere, hvor rimelig den sammenligning er, men det er den, alle laver lige nu, og den er særlig stærk her i USA, hvor folk tænker: Hvad er der sket med danskerne?

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.