USA

Facebook køber WhatsApp for milliardbeløb

Facebook har udvidet sit i forvejen omfangsrige aftryk på den sociale medieverden

REUTERS/Mal Langsdon

REUTERS/Mal Langsdon

USA:Onsdag kunne selskabet således tage et væsentligt skridt imod at lægge den populære besked-applikation Whatsapp under sin blåhvide fane, idet Facebook har tilbudt at købe programmet for ikke mindre end 19 milliarder dollar, der betales i kontanter og aktier.

- Købet understøtter Facebook og WhatsApps delte mission om at skabe flere forbindelsesmuligheder og anvendelighed til verden ved at levere centrale internettjenester effektivt og billigt, lyder det i en erklæring fra Facebook.

WhatsApp er på mange områder lig med andre beskedtjenester. En forskel er dog, at den kører over internettet, hvorfor app’en blandt andet er populær for folk, der vil kommunikere med bekendte i udlandet.

I august rundede besked-app’en 300 millioner brugere, og iagttagere troede da, at den var ved at toppe. Men sådan gik det ikke.

I slutningen af januar havde WhatsApp 430 millioner brugere, der sendte 50 milliarder beskeder hver dag, og således er beskedtjenesten ved at rykke op i superligaen af apps med allerflest brugere.

Inden for få måneder vil selskabet efter alt at dømme runde en halv milliard brugere, skriver dr.dk.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.