Facebook vil forebygge mobning i Danmark

Et nyoprettet ressourcecenter på Facebook skal komme mobning til livs både på internettet og offline

(Foto: KAREN BLEIER/Scanpix 2013)

(Foto: KAREN BLEIER/Scanpix 2013)

HELE LANDET: Nu om dage foregår en del mobning på internet, men det skal stoppes, mener man hos Facebook.

Det sociale medie opretter derfor nu et ressourcecenter, som skal hjælpe brugere til en mere tryg oplevelse på det sociale medie.

Det giver god mening at sætte ind mod børns dårlige adfærd på internettet, lyder det fra Jon K. Lange, der er seniorrådgiver i Børns digitale liv og børneinddragelse, Red Barnet.

- Vi er glade for, at Facebook har taget initiativ til at gøre det enklere for unge, men også for forældre og lærere at arbejde med de her spørgsmål.

- Det er vigtigt at forstå, at mobning har konsekvenser, og det er vigtigt, at vi agerer på, hvad vi ser, uanset om det er i skolegården eller på nettet, siger han.

Ved at kigge på børns udvikling og gennem fokusgrupper med teenagere har Facebook og partnere på Yale Center for Emotional Intelligens i USA lavet værktøjer, herunder manuskripter og samtalestartere, der kan hjælpe teenagere med at håndtere mobning effektivt både online og offline.

Centeret er oprettet for at give brugerne information og vejledning om mobning, når de har brug for det.

- Vi lever i en verden, hvor menneskelige konflikter opstår både on- og offline. Det er derfor vigtigt at give brugere værktøjer og kompetencer til at tackle denne adfærd, når de oplever den, siger Thomas Myrup Kristensen, policychef i Facebook Norden.

Facebook har samarbejdet med lokale partnere såsom Red Barnet i Danmark og har på den måde fået tilbagemeldinger på ressourcecentrets indhold for at sikre, at det er relevant for unge, forældre og pædagoger i Danmark.

Når du har anmeldt indhold via Facebooks rapporteringssystem, bliver du ledt videre til ressourcecentret, hvor du finder yderligere rådgivning om, hvad du kan gøre, hvis du har oplevet noget, som er krænkende for dig eller andre.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.