Danmark

Fædre: Besparelser rammer skilsmissebørn

Planlagte nedskæringer i statsforvaltningerne vil ramme skilsmissefamilier, mener flere foreninger.

Fædre: Besparelser rammer skilsmissebørn

Længere ventetid og dårligere beslutninger vil ramme de skilsmissefamilier, der søger hjælp i statsforvaltningerne, hvis regeringen gennemfører besparelser for 100 millioner kroner.

Det mener Dansk Socialrådgiverforening og foreningen Far.

- Det er jo logik, at med færre penge og færre hænder bliver folk udsat for længere sagsbehandlinger, siger formand i Dansk Socialrådgiverforening, Bettina Post.

For at spare de 100 millioner planlægger regeringen blandt andet af fyre 100 ud af de 700 ansatte i de fem regionale statsforvaltninger. De varslede nedskæringer bekymrer Jesper Lohse, formand i Far.

- Det kommer til at skade børnene. Der er så mange skilsmisser i dag, at hele det offentlige system er under pres, og når der så kommer flere nedskæringer, bliver der taget hurtige og uovervejede beslutninger, siger Jesper Lohse.

Økonomi- og Indenrigsministeriet anfører i udspillet, at den store forskel i ventetid hos de fem statsforvaltninger skal ensrettes. Ventetiden svinger mellem 10 og 39 uger.

- Men med disse nedskæringer frygter jeg, at ventetiden bliver ensartet til 39 uger fremfor de 10 uger, som må være målet, siger formand Bettina Post.

Alligevel planlægger regeringen nu nedskæringer og reformer, der kan medføre forringelser i sagsbehandlingen.

- Statsforvaltningerne har længe haft relativt dårlige vilkår, så at regeringen skærer ned og fyrer folk under påskud af, at statsforvaltningerne kører dårligt, det er et selvskabt problem, mener Bettina Post.

- Det er utrolig hårdt for disse familier og allerhårdest for børnene. Og mens mor og far ligger i krig, er der brug for, at nogen hjælper med forhandlingerne her og nu og ikke om x antal måneder. De står jo midt i en livskrise, siger Bettina Post.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.