EMNER

Fælles festuge er i støbeskeen

Efter at kræfterne i år har været brugt på DGI-festivalen og Nordisk Sejlads, har kulturelle græsrødder i Mariagerfjord Kommune så småt rettet blikket frem mod næste år for igen at få en festuge stablet på benene i løbet af forårsmånederne 2012.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

SFO's Funky Festival faldt i fjor sammen med Mariagerfjord Festuge, og det blev der slået på tromme for i Ambuparken. Arkivfoto

Gruppen er endnu i den indledende fase, men har dog som det første holdt et møde med styregruppen fra i fjor, oplyser souschef i kommunens kultur- og fritidsforvaltning, Jens Lykke. Medspiller er naturligvis Kulturelt Samråd, og det klare mål er at få en festuge, der i hvert fald kommer på niveau med den succesrige festuge fra 2010. Da bød et væld af foreninger og institutioner ind med et overflødighedshorn af kulturelle og idrætslige arrangementer overalt i kommunen. - Der er bred enighed om at gentage konceptet, hvor foreninger og andre aktører kommer med ideerne, som vi så markedsfører fælles, forklarer Jens Lykke. Det ligger allerede nu fast, at festugen i 2012 holdes i dagene fra fredag 4. maj til og med søndag 13. maj. Det vil altså sige, at den får et forløb over to weekender samt fem hverdage. Opgaven for kommunens mange foreninger er i første omgang at tænke kreativt og efter sommerferien byde ind med gode ideer til en festuge, som kan ramme bredt både aldersmæssigt, geografisk og indholdsmæssigt.