Fælles løsning for Hjallerup midtby

Borgere og kommune sammen om løsning

Esben Heine
Vagn Kraglund sammen med formand og næstformand i teknik- og miljøudvalget, Karsten Frederiksen og Hildo Rasmussen, der sammen har fundet en løsning. Foto: Henrik Louis
Hjallerup 14. september 2016 07:25

HJALLERUP: Beboere i Søndergade i Hjallerup har svært ved at få armene ned. De slipper for de tunge lastbiler, og samtidig sikres gaden med cykelsti.

Brønderslev Kommunes teknik- og miljøudvalg har sammen med borgerne fundet en løsning, der er til alles tilfredshed. Politikerne har endda fundet 300.000 kr. ekstra, så vejen gøres færdig, og der ikke gennemføres en halv løsning.

Der etableres chikaner på en 1200 meter lang strækning i Søndergade - fra Vestergade til Aalborgvej - der etableres cykelbaner i rødt asfalt på 1,8 meters bredde. I den sydligste del af Søndergade etableres en såkaldt 2-1 vej, hvor modkørende bilister skal vige for hinanden.

Det var planen, at de sydligste 200 meter ikke skulle med i projektet, men det lykkedes at finde penge, så hele gaden renoveres. Brønderslev Kommune har lavet projektet, der koster 800.000 kr., men så kommer der 300.000 kr. oveni, så hele gaden kommer med.

- I hele forløbet har vi haft borgerne med på sidelinjen, og de har været meget indstillet på at finde en løsning, fortæller formand for teknik- og miljøudvalget, Karsten Frederiksen (K), og næstformand Hildo Rasmussen (S).

- Vi kunne se det fornuftige i, at hele vejen kommer med, tilføjer Hildo Rasmussen.

Vagn Kraglund, Christiansvej, Hjallerup, der repræsenterer beboerne, siger, at alle er så tilfredse med den løsning, der er fundet.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...