Fællesskab i hyldevis

Gjølle Bølle Shoppen er endnu et initiativ i projekt "Liv i by og skole"

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Bytteordningen har hører til her i ”Dagligstuen” hos Dagli´Brugsen. Privatfoto

Gjøl: Mon ikke de fleste børneforældre kender til problematikken med børnetøj, der bare bliver alt for hurtigt for småt og skal skiftes ud i en uendelighed.

Det gør borgerne også på Gjøl, fortæller Line Rytter Mørkholt, der er en af initiativtagerne til "Gjølle Bølle Shoppen," der er et tilbud til gjølborgerne om at bytte gratis børnetøj.

Ideen går ud på, at børnefamilierne kan tage en pose tøj med i for eksempel størrelse 68, som er blevet for småt og så få det byttet til en større størrelse.

Ganske gratis.

- Og når barnet er vokset ud af den størrelse, ja så er det tilbage og bytte igen, smiler Line Rytter Mørkholt.

"Gjølle Bølle Shoppen" har til huse i "dagligstuen" i Dagli´Brugsen.

Ideen opstod under et borgermøde i forbindelse med projektet "Liv i by og skole" sammen med mange andre ideer, der skulle være med til at markedsføre Gjøl.

- Vi tænker meget over, hvad der kan være med til at tiltrække nye familier, der enten har børn eller overvejer at få børn, forklarer Line Rytter Mørkholt og fortsætter.

- Og gratis børnetøj i en bytteordning er sådan en meget typisk ide for hos at komme med, fordi vi er ret gode til at tænke i fællesskab og bæredygtighed.

Konceptet er meget enkelt. Alle der bruger butikken sørger selv for, at holde pæn orden og fylde hylderne op med tøj.

- Det er klart, at tøjet skal gerne være i ordentlig stand uden huller og rent, men udover det, sætter vi ikke sådan krav, siger Line Rytter.

Ordningen henvender sig først og fremmest til folk på Gjøl, men Line Rytter Mørkholt opfordrer andre byer til at tage ideen op.

- Det er en rigtig god tanke, at tøjet bliver godt brugt, siger hun.

Gjølboerne har i det hele taget godt fat i ideen om en form for deleøkonomi, fortæller Line Rytter Mørkholt.

Således er der også mulighed for at låne for eksempel redskaber fra andre gjølboere via en mappe, der også ligger i Dagli´Brugsen.

- På den måde behøver alle husstande jo ikke investere i en vertikalskærer, for det er jo virkelig ikke særligt tit, man har brug for sådan en, vel, smiler Line Rytter Mørkholt.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst