Fængsel for trusler mod Pia Kjærsgaard

19-årig mand fra Hjørring skal i fængsel for at have truet Pia Kjærsgaard på livet på Facebook

Pia Kjærsgaard møder mange reaktioner, hvor hun kommer frem. Men dødstrusler på nettet vil Dansk Folkeparti ikke acceptere. Arkivfoto: Martin Damgård

Pia Kjærsgaard møder mange reaktioner, hvor hun kommer frem. Men dødstrusler på nettet vil Dansk Folkeparti ikke acceptere. Arkivfoto: Martin Damgård

HJØRRING:Det er tydeligvis kommet bag på en 19-årig mand fra Hjørring, at man risikerer fængselsstraf for at true folk på livet på nettet. Når det er en kendt politiker som Pia Kjærsgaard, gør det ikke sagen bedre.

Tre gange er den 19-årige blevet væk fra retsmøder om sagen, men mandag faldt hammeren.
”Pia Kjærsgaard din kulso. Jeg vil sygt gerne nakke dig” skrev den 19-årige på partilederens væg på Facebook tilbage i februar 2010.

En måneds fængsel

Det takserede retten i Hjørring til ca. en måneds ubetinget fængsel. For den 19-årige blev også dømt for en stribe tilfælde af graffiti på bygninger i Hjørring og Frederikshavn, og så havde han også en betinget dom med sig, ligeledes for hærværk på bygninger.

I alt lød dommen på fem måneders fængsel, hvoraf de tre måneder blev gjort betinget.
Den 19-årige afsoner lige nu en dom for vold fra retten i Aarhus, og derfor kunne han denne gang ikke blive væk fra retssagen.

19-årig forsøgte at forklare sig

Han erkendte truslerne og det meste af graffitien, men pointerede at truslen mod Pia Kjærsgaard var revet ud af en større sammenhæng.

- Jeg diskuterede med en anden på facebook, hvad man kunne tillade sig at skrive, og det var så der det kom. Men jeg tror ikke Pia Kjærsgaard har følt sig specielt truet, sagde den 19-årige.
Dansk Folkeparti har imidlertid systematisk anmeldt de tilfælde af verbale trusler som de har fået kendskab til.
Den 19-årige udbad sig betænkningstid med hensyn til om dommen skal ankes.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.