Fængsel for voldeligt overfald på taxichauffør

Gerningsmand udbad sig betænkningstid angående en anke

En snes chauf­fø­rer fra Aal­borg Taxa - med  til­lids­mand Tom­my Pe­der­sen til ven­stre - mød­te op ved Ret­ten i Aal­borg for at støt­te de­res volds­ram­te kol­le­ga. 
Foto: Claus Søndberg

En snes chauf­fø­rer fra Aal­borg Taxa - med til­lids­mand Tom­my Pe­der­sen til ven­stre - mød­te op ved Ret­ten i Aal­borg for at støt­te de­res volds­ram­te kol­le­ga. Foto: Claus Søndberg

AALBORG:Fem måneders ubetinget fængsel. Sådan lød dommen, da en 31-årig mand fra Dybvad-området i går skulle stå til regnskab for sit voldelige overfald på en chauffør fra Aalborg Taxa. En enig domsmandsret fandt manden skyldig i overfaldet, ligesom den også fandt manden skyldig i socialbedrageri. Så den endelige regning kom foruden fængselsstraffen også til at lyde på tilbagebetaling af ca. 23.000 kroner, som han havde snydt Aalborg Kommune for i kontanthjælp. Han var ikke berettiget til pengene, da han samtidig modtog SU. Desuden skal han betale omkring 7000 kroner i sagsomkostninger foruden bl.a. tabt arbejdsfortjeneste til den pågældende Taxa-chauffør på ca. 2400 kroner. Efter samråd med sin forsvarer udbad manden sig betænkningstid med henblik på en eventuel anke af dommen. Ikke dømt for røveri Den 31-årige mand blev dog ikke dømt for røveri, som anklagemyndigheden ellers havde lagt op til. Derimod mente domsmandsretten med dommer Sortsøe Jensen i spidsen, at gerningsmanden ikke havde til hensigt at begå røveri mod chaufføren, men at han derimod tog chaufførens pung med byttepenge og mobiltelefon som en slags hævnaktion. Derfor blev han dømt for overtrædelse af straffelovens paragraf 260 - der omhandler ulovlig tvang - for ved vold eller trusler om vold at have taget de pågældende ting foruden to halvtredskrone-sedler. Det voldelige overfald fandt sted ved fem-tiden om morgenen den 17. juni i år. Kunne ikke huske noget Taxa-chaufføren samlede voldsmanden og en anden mand og kvinde op ved Jomfru Ane Gade i Aalborg for at køre gruppen til Kollegievej i Aalborg. I gårsdagens retsmøde var det kun Taxa-chaufføren, der kunne huske hændelsesforløbet, hvorimod den tiltalte selv og de to indkaldte vidner, der var med i hyrevognen, stort set ikke kunne huske noget som helst. Dog var de enige om, at der var en meget dårlig stemning i bilen på grund af, at den tiltalte beskyldte chaufføren for at køre en omvej. Den tiltalte forsvarede sig med, at han havde drukket en hel del den pågældende aften, ligesom han også selv havde opfattelsen af, at nogen måske havde hældt noget i hans glas på værtshuset Robin i Aalborg, mens han var på toilettet. Han forklarede, at han slet ikke kunne huske noget om begivenhederne, og at han først kom lidt til sig selv igen, da han vågnede op i detentionen på Politigården i Aalborg. Ville brække halsen Da hyrevognen ankom til Kollegievej udspandt der sig tumult, og ifølge anklageskriftet havde den tiltalte bagfra taget kvælergreb på chaufføren og bl.a. sagt, at han ville brække halsen på ham og slå ham ihjel. Efterfølgende havde gerningsmanden taget chaufførens pung med byttepenge, en mobiltelefon foruden to halvtredskrone-sedler. Såvel pung som telefon blev efterfølgende fundet i området af det mandlige vidne sammen med nogle andre Taxa-chauffører, der var ankommet til stedet for at hjælpe kollegaen i nød.