Fængsel på livstid for at dræbe sine døtre

Far fra Ø. Hurup skyldig i dobbeltdrab

Peter-Thue Rudgaard blev idømt fængsel på livstid for drabet på sine to døtre. Foto: Lars Pauli <i>Lars Pauli</i>

Peter-Thue Rudgaard blev idømt fængsel på livstid for drabet på sine to døtre. Foto: Lars Pauli Lars Pauli

POTSDAM/Ø.HURUP:Den tyske landsret i Potsdam har kendt 41-årige Peter-Thue Rudgaard fra Ø. Hurup skyldig i overlagt mord af nederdrægtige grunde på hans 9-årige og 10-årige døtre i en skov ved Berlin 12. august 2011.Retten har idømt danskeren fængsel på livstid for at have dræbt sine børn i en bilbrand. Dermed mener retten ikke, at Peter-Thue Rudgaard var sindssyg eller utilregnelig i gerningsøjeblikket, men har planlagt udåden. Han har under retssagen afvist at have planlagt drabene, men forklaret, at han på en ferietur i Tyskland med børnene fik ideen, at han ville begå selvmord og tage 9-årige Line Sofie samt 10-årige Marlene Marie med sig.

Strid om børnene

Årsagen var en strid med sin eks-kone om, hvor børnene skulle bo.Peter-Thue Rudgaard var arbejdsløs, skilt og hans ejendom var på vej på tvangsauktion. Samtidig kunne han ikke bære, at hans eks-kone var lykkelig med ny mand og nyt hus, begrundede dommer Dr. Tiemann landsrettens dom.

Lægge afstand til moren

Derfor ville faren flytte fra Ø. Hurup for at starte på en frisk og tage børnene med sig til Fredericia for at lægge afstand til deres mor.Men pigernes mor ville beholde pigerne i deres nærområde. Derfor afgjorde ud statsforvaltningen i juli 2011 ud fra samtaler med pigerne, at de foreløbigt skulle bo hos deres mor.

Var synd for døtrene

Tidligere har den 41-årig far også sat ord på, hvorfor han følte det nødvendigt at tage sine børn med i døden.- Vi var tæt knyttet, og det ville være synd for pigerne, hvis de skulle vokse op med, at jeg havde begået selvmord, sagde Peter-Thue Rudgaard. Han har forklaret, at han den skæbnesvangre fredag morgen 12. august hældte benzin fra to medbragte fem liters dunke ud i bilen.

Tvivl om forklaring

Han satte ild til bilen med de bedøvede piger siddende på bagsædet og sig selv på forsædet.Men varmen og flammerne fik ham til at flygte ud af bilen og rulle sig i skovbunden for at slukke flammerne, lød Peter-Thue Rudgaards forklaring. Dog har politiets tekniske undersøgelser vist, at der ikke var hældt benzin ud ved førersædet. Der var ikke spor af ild på hans skosåler, og der var ingen spor af skovbund på hans tøj.

Den, der lyver en gang

Desuden lagde retten vægt på, at faren under efterforskning havde skiftet forklaring fra at tale om et uheld med en cigarettænder til at erkende dobbeltdrabet ved retssagens begyndelse og forklare det som mislykket forsøg på selvmord.- Man siger i folkemunde; Den, der lyver en gang, tror man ikke på, sagde dommer Dr. Tiemann. Han lagde vægt på, at de tekniske undersøgelse viste, at Peter-Thue Rudgaard kun havde været i bilen 1-2 sekunder. Derfor afviste retten hans forklaring om, at der var tale om et mislykket forsøg på selvmord, men tale om et planlagt dobbeltmord.

Bad om ordet

Tidligere under retssagen bad Peter-Thue Rudgaard om ordet- Jeg vil gerne sige undskyld til min familie, venner og pigernes mor. Jeg fortryder det så bitterligt. Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. Disse ord greb dommeren ret så usædvanligt fat i under domsafsigelsen. - Hvis De virkeligt mener disse ord, så modtager De straffen, sagde dommeren.

Ingen anke men revision

Peter-Thue Rudgaard har nemlig en uge til at bede om revision af retssagen.Det er ikke en anke men en gennemgang for at se om der er sket fejl som mangelnede vidner eller forkrets straf. Sådanne fejl vil betyde en retssag i landsretten i Potsdam.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.