Fængselsforbund ønsker uddannelse i radikaliserede indsatte

Justitsministeren vil styrke indsatsen mod radikalisering i fængslerne. Det modtages positivt af S og DF.

Da Omar El-Hussein dræbte to civile og sårede seks betjente i forbindelse med terrorangrebet i København i februar, kom der meget fokus på radikalisering af indsatte i de danske fængsler.

Det viste sig, at den formodede gerningsmand var blevet påvirket, mens han sad inde.

Derfor glæder det Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti, at justitsminister Søren Pind (V) med to lovforslag vil styrke indsatsen mod radikalisering i fængslerne.

Radikaliserede indsatte skal adskilles fra andre indsatte. Desuden skal myndighedernes udveksling af oplysninger styrkes.

Men Peter Skaarup, DF's retsordfører, efterlyser, at de ansatte i fængslerne uddannes bedre i at håndtere radikaliserede fanger - også når de adskilles fra øvrige indsatte.

- Vi skal have nogle medarbejdere ude i fængslerne, som er i stand til at bruge disse værktøjer, de nu får. Mig bekendt er der virkelig langt igen på den front.

- Man står på herrens mark i forhold til, hvad man kan gøre over for de radikaliserede, siger Skaarup til Ritzau.

Formanden for Fængselsforbundet, Kim Østerbye, er enig i Skaarups betragtning, siger han til Ritzau.

- Vi savner helt klart redskaber til, hvordan vi får motiveret så stærkt troende eller ekstreme fanger til at holde op med at være det længere.

- Vi har exitprogrammer, men vi skal også have lokket dem ind i exitprogrammerne, siger Østerbye og tilføjer, at han ikke vurderer, at fængslerne er "smækfyldte med radikaliserede fanger".

At adskille radikaliserede fra andre indsatte er en god idé, siger Østerbye.

- Jeg er positiv, fordi det sådan set bare er en udvidelse af de eksisterende bande- og rockerparagraffer.

- Nu får vi samme mulighed over for radikaliserede, som vi har over for dem, vi i dag kalder stærkt negative fanger eller rockere. Altså retten til at isolere dem fra andre fanger. Det er en effektiv metode, siger Østerbye.

Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen, bekræfter, at Christiansborgs største parti bakker op om lovforslagene, men at der også skal arbejdes videre på området. For eksempel med mere uddannelse til de fængselsansatte.

- Disse lovforslag kan aldrig stå alene. De er en del af løsningen. Det er vigtigt, at vi hele tiden har fokus på uddannelse og tendenser, siger hun til Ritzau.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.