Fængsler finder ekstremistisk indhold på playstations

Flere hundrede playstations sendt til undersøgelse. Kriminalforsorgen beklager, at materialet er kommet ind.

Kriminalforsorgen fandt onsdag i sidste uge ekstremistisk indhold på fire playstations i Nyborg Fængsel. Foto: Scanpix/Ernst Van Norde

Kriminalforsorgen fandt onsdag i sidste uge ekstremistisk indhold på fire playstations i Nyborg Fængsel. Foto: Scanpix/Ernst Van Norde

Kriminalforsorgen undersøger alle spilkonsoller i landets lukkede fængsler. Det sker, efter at Kriminalforsorgen i sidste uge fandt ekstremistisk materiale gemt på fire playstations.

- Det drejer sig om et stort antal spilkonsoller fra en række fængsler, hvor vi har de farligste indsatte siddende. Vi har været nødt til at inddrage dem som følge af sagen, og som vi nu er i gang med at undersøge, siger direktør i Kriminalforsorgen Thorkild Fogde til DR Nyheder.

Det drejer sig om flere hundrede playstations fra de lukkede fængsler og flere andre arresthuse - playstations, som de indsatte kan købe eller leje.

Direktøren for Kriminalforsorgen vil ikke nærmere ind på, hvad der lå på de fire playstations, som fik sagen til at rulle, men han betegner det som materiale med radikale synspunkter.

- Det er materiale, som ikke skal være på Kriminalforsorgens udstyr i fængslerne, siger Thorkild Fogde.

Ifølge DR Nyheders oplysninger skal der blandt andet være tale om ekstremistiske videoer med for eksempel halshugninger, som kan være smuglet ind på usb-stik. Playstations i fængslerne kan ikke gå på nettet.

Spilkonsollerne bliver nu undersøgt i samarbejde med politiet og Politiets Efterretningstjeneste (PET).

Det skal fastlægges, hvem der har smuglet materiale ind, hvordan det er kommet ind, og hvor længe det har været tilgængeligt.

Thorkild Fogde beklager, at Kriminalforsorgen ikke har forhindret materialet i at komme ind i fængslet.

Han kalder det "et evigt kapløb mellem os og de indsatte, fordi kreativiteten er stor hos nogle indsatte i forhold til at indsmugle ting".

- Helt at forhindre det, det er vanskeligt. Men ikke desto mindre, så er det vores opgave, og den skal løses, og det er svigtet i det her tilfælde, og det er dybt beklageligt, siger han til Ritzau.

Dansk Folkeparti retsordfører, Peter Kofod Poulsen, kræver en redegørelse fra justitsminister Søren Pape Poulsen (K) af de præcise forløb i sagen.

Det har ikke været muligt at interviewe justitsministeren, men i en skriftelig kommentar siger han:

- Jeg ser på denne sag med den største alvor. Ekstremistisk materiale hører under ingen omstændigheder hjemme i landets fængsler.

- Der er tale om en sikkerhedsbrist, som jeg forventer, at Kriminalforsorgen får rettet op på med det samme. Jeg vil nu afvente den nærmere efterforskning af sagen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.