Fængsler skal uddanne flere kokke

En kokkeuddannelse kan måske hjælpe indsatte ud af kriminalitet. Fond giver millionbeløb til nye kokkeskoler.

Fængsler skal uddanne flere kokke

Kokkens Claus Meyers meget omtalte kokkeskoleprojekt i Statsfængslet i Vridsløselille er blevet en så stor succes, at flere indsatte i danske fængsler fremover vil få chancen for at uddanne sig inden for restaurationsbranchen, mens de afsoner.

Med otte millioner kroner i ryggen fra TrygFonden vil Kriminalforsorgen i løbet af de kommende tre år udvikle og gennemføre en kompetencegivende kokkeskoleuddannelse i fængslerne.

- Helt kort er fortællingen den, at Claus Meyer og Vridsløse har prøvet noget af som et forsøg, og det har vist sig lovende, siger direktøren for Kriminalforsorgen, William Rentzmann.

- Derfor ønsker vi at gå videre med at udvikle og evaluere de mange elementer, der indgår med henblik på at udvikle og sprede konceptet til andre af vores institutioner.

Han hæfter sig ved, at Claus Meyer-projektet allerede har haft målbar effekt. Adskillige indsatte har afsluttet kokkeskolernes grundforløb med topkarakterer, og flere har fået - eller har lovning på - job eller praktikplads.

Uddannelse og beskæftigelse er nøgleord, hvis de indsattes risiko for at falde tilbage i kriminalitet skal nedsættes.

Meget tyder på, at uddannelse og kompetencer inden for restaurationsbranchen kan hjælpe nogle indsatte videre i deres liv, mener Kriminalforsorgen.

Den nye kokkeskoleuddannelse i fængslerne skal udvikles i samarbejde med institutioner og virksomheder uden for fængslerne, ikke mindst håber William Rentzmann, at restaurationsbranchen vil vise interesse for den nye uddannelse.

Claus Mejers projekt skete i samarbejde med Erhvervsskolen Nordsjælland.

Kriminalforsorgen gennemfører i nær fremtid en udbudsrunde for at finde samarbejdspartnere til den fremtidige kokkeskoleuddannelse.

/ritzau/