Færdig til november

Sparekasse i Klokkerholm rejser sig igen efter sprængning

Ole Torp
Personalets arbejdspladser er nu flyttet fra det tidligere ekspeditionslokale til et lokale ud mod Borgergade. Foto: Ole Torp
Brønderslev 29. september 2015 08:58

BRØNDERSLEV: Klokken 04.16 torsdag 4. december 2014 lød der et voldsomt og - fortæller vidner - øredøvende brag i Klokkerholm. To endnu ukendte gerningsmænd havde fyldt gas på hæveautomaten hos Sparekassen Vendsyssel og antændt gassen.

Sparekassebygningen fik store skader i form af sprængte vinduer samt revnede mure, og senere undersøgelser viste også mange sætningsskader.

Den store oprydning, nedrivning af bygningen ud mod hovedgaden, efterfølgende byggeri og renovering af resten af bygningen har medført knap så gode arbejdsforhold for personalet og gener for kunderne, selvom de i høj grad er søgt afbødet.

- Det er da ikke ideelle forhold, men vi klarer den, for både personale og håndværkere har vist sig at være særdeles tålmodige og fleksible. For at afhjælpe pladsproblemerne bliver der opstillet en skurvogn med mødefaciliteter ude på parkeringspladsen, så rådgivning kan foregå uden støj fra byggeriet, fortæller afdelingschef Henriette Olsen.

Men Henriette Olsen kan ikke love, at det hele er færdigt før i slutningen af november. Det har været et byggeri og renoveringsprojekt i flere etaper, som kommer til at vare knapt et år. Hun vil ikke røbe, hvad det i den sidste ende kommer til at koste, men hun siger med et stort smil:

- Gerningsmændene har bestemt ødelagt for betydeligt mere, end de overhovedet har kunnet få med sig herfra.

Når sparekassen åbner for fulde sejl, bliver det med en flot ny og velrenoveret bygning, hvor der selvfølgelig bliver en ny hæveautomat det samme sted som den ”bortsprængte”, men den nye er betydeligt sikrere end den gamle. Den karakteristiske kuppel over indgangspartiet kommer ikke op igen.

- Når vi om godt to måneder kan byde velkommen i en flot, ny sparekasse, så er det med den baggrund, at vore kunder har været meget trofaste, og alle ni medarbejdere her i afdelingen har gjort deres bedste for, at der - bortset fra manglende kontanter - har været arbejdet så normalt som muligt under de givne forhold. Vi har endnu mere end til daglig mærket en god lokal opbakning, og vi har stadigvæk en hel del kunder også fra naboområderne, tilføjer Henriette Olsen.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...