280 personer evakueret fra grundstødt færge i Finland

Alle passagerer og besætningsmedlemmer slap uden skader, da en færge fra Finland til Sverige stødte på grund.

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

FINLAND-SWEDEN-CRUISE-ACCIDENT-FERRY Passagerer evakueres fra færgen "Amorella", der var gået på grund ved Ålandsøerne søndag. Niclas Nordlund/Ritzau Scanpix

ÅLAND:Færgen "Amorella" fra selskabet Viking Line er søndag gået på grund ved Ålandsøerne på sin tur fra den finske by Turku til den svenske hovedstad, Stockholm.

De omkring 280 mennesker om bord på færgen - 200 passagerer og 80 besætningsmedlemmer - er alle blevet evakueret til Åland. Ingen er kommet til skade.

Passagererne var samlet på dækket iført redningsveste, og finsk redningspersonale gik søndag eftermiddag i gang med at evakuere dem.

Passageren Eva Vaihinen beretter over for den svenske avis Expressen, at der hørtes en høj, skurrende lyd, da færgen gik på grund.

- I starten var det lidt uroligt, fordi alarmen gik i gang, og der var en del, der var ret bange. Men nu er alle rolige og venter, siger hun.

Grundstødningen skete ifølge Hufvudstadsbladet omkring klokken 11.50 dansk tid.

Det er stadig uklart, hvordan ulykken er fundet sted, men Viking Lines' informationschef, Eleonora Hansi, bekræfter i en mail til nyhedsbureauet TT, at færgen er gået på grund, og at årsagen nu skal findes.

- Jeg tør ikke at spekulere i, hvad det kan være. Det må vi se, siger hun.

Svensk beredskab har tilbudt hjælp. Men eftersom uheldet er sket i finsk farvand, er det de finske myndigheder, der står for indsatsen.

- Det er Finland, der leder indsatsen. Vi har tilbudt ressourcer, men vi har ikke fået nogen anmodning endnu.

- Vi har en redningshelikopter på standby, og kystvagtens overvågningsfly er også tilgængeligt, siger Daniel Lindblad fra den svenske sø- og flyredningscentral.

Eleonora Hansi siger til tv-stationen SVT, at der er tale om en af de færger, der normalt sejler mellem Finland og Sverige.

På grund af coronapandemien sejler færgen med et kraftigt reduceret antal passagerer. Normalt huser færgen gerne et par tusinde passagerer.

Størstedelen af passagererne på søndagens sejlads var finner og svenskere.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden