Færøsk OL-svømmer har trænet med den bedste

Pal Joensen har haft optimal sparring i sine OL-forberedelser. Han har trænet med den olympiske mester.

Færøsk OL-svømmer har trænet med den bedste

Når Pál Joensen springer i vandet i det olympiske svømmestadion i London for at svømme 1500-meter-fri, ved han, hvad det kræver for at få succes.

Færingen, der i OL-sammenhæng svømmer under dansk flag, har nemlig de seneste par måneder trænet med den regerende olympiske mester, tuneseren Oussama Mellouli.

Mellouli har selv bedt om at få lov at træne med det danske svømmelandshold og har blandt andet været med på højdetræningslejre og i Kroatien, hvor de sidste forberedelser foregik.

- Det har været dejligt at have Oussama med. Han har presset mig på en anden måde, end jeg er vant til, og det giver mig jo en idé om, hvor jeg står.

- Jeg træner normalt meget alene, men det har været godt at have nogen at svømme med, og det gælder sådan set hele det danske landshold, siger Joensen.

Joensen og Mellouli har mere eller mindre fulgt det samme program op til OL, og de har naturligvis også svømmet om kap undervejs.

- Jeg har da slået ham nogle gange, men han har altså også slået mig, siger færingen.

Kontakten til Mellouli blev skabt via landsholdssvømmeren Mads Glæsner, der til daglig svømmer på universitetshold med tuneseren.

Det er ikke første gang, at en udenlandsk svømmer træner med Danmark, og det er sikkert heller ikke sidste gang, siger elitechef Lars Sørensen.

- Vi ser på det på den måde, at vi gør det, hvis vores egne svømmere får glæde af det.

- De andre svømmere skal bidrage positivt og tilføre noget. De skal ikke tage noget ud af gruppen. Hvis der var en, der skulle have skældud hver dag, ikke gad træne og var negativ, så var han blevet sendt hjem, siger Sørensen.

Han ser også fordele i ordningen, fordi de yngre svømmere på den måde får nogle nyttige kontakter og bliver vant til at færdes i et internationalt miljø.

Gæstesvømmernes forbund betaler for den andel af udgifterne, som de står for. På den måde er de også med til at betale for leje af svømmehaller og andre faciliteter.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.