Lokalpolitik

Færre forsørges af det offentlige

Aalborg kommune har sparet 66.5 millioner på at få folk i job

Jobcenter er flyttet på rådhuset. Foto Carl Th. Poulsen

Jobcenter er flyttet på rådhuset. Foto Carl Th. Poulsen

AALBORG: Det går bedre med at få folk i arbejde i Aalborg. I hvert fald går det bedre her i byen end i andre sammenlignelige byer - det viser ny – såkaldt – resultatrevision. I følge den så har Aalborg langt færre fuldtidspersoner på offentlig forsørgelse sammenlignet med andre af landets byer. På den måde sparede Aalborg Kommune 66,5 millioner .
En målrettet beskæftigelsesindsats betaler sig. Det bekræftes i Aalborg Kommune efter offentliggørelsen af en 786 fuldtidspersoner. Så mange fuldtidspersoner ville være på offentlig forsørgelse, hvis Aalborg lå på det gennem-snitlige niveau for de seks byer, Jobcenter Aalborg sammenlignes med i en ny resultatrevision.
Rådmand Mai-Britt Iversen:
Jobcenter Aalborg har i 2011 haft relativt færre modtagere af kontanthjælp, ledighedsydelse og førtidspension end i sammenlignelige jobcentre. Derimod er der relativt flere, der modtager arbejdsløshedsdagpenge, sygedagpenge, revalidering og fleksjob.
- Vi har i den nye beskæftigelsesplan for 2013 et stort fokus på lige netop de grupper. Vi er også meget opmærk-somme på, at vi har en stor udfordring i forhold til de langtidsledige og ledige unge under 30 år, siger rådmand Mai-Britt Iversen.
Hun understreger samtidig, at Beskæftigelsesudvalget og Det Lokale Beskæftigelsesråd er af den holdning, at fleksjob og revalidering er gode, aktive redskaber til at fastholde borgere på arbejdsmarkedet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.