Færre forsørges af det offentlige

Aalborg kommune har sparet 66.5 millioner på at få folk i job

Anders Sønderup
Jobcenter er flyttet på rådhuset. Foto Carl Th. Poulsen
Lokalpolitik 19. juni 2012 10:36
AALBORG: Det går bedre med at få folk i arbejde i Aalborg. I hvert fald går det bedre her i byen end i andre sammenlignelige byer - det viser ny – såkaldt – resultatrevision. I følge den så har Aalborg langt færre fuldtidspersoner på offentlig forsørgelse sammenlignet med andre af landets byer. På den måde sparede Aalborg Kommune 66,5 millioner .
En målrettet beskæftigelsesindsats betaler sig. Det bekræftes i Aalborg Kommune efter offentliggørelsen af en 786 fuldtidspersoner. Så mange fuldtidspersoner ville være på offentlig forsørgelse, hvis Aalborg lå på det gennem-snitlige niveau for de seks byer, Jobcenter Aalborg sammenlignes med i en ny resultatrevision.
Rådmand Mai-Britt Iversen:Jobcenter Aalborg har i 2011 haft relativt færre modtagere af kontanthjælp, ledighedsydelse og førtidspension end i sammenlignelige jobcentre. Derimod er der relativt flere, der modtager arbejdsløshedsdagpenge, sygedagpenge, revalidering og fleksjob.
- Vi har i den nye beskæftigelsesplan for 2013 et stort fokus på lige netop de grupper. Vi er også meget opmærk-somme på, at vi har en stor udfordring i forhold til de langtidsledige og ledige unge under 30 år, siger rådmand Mai-Britt Iversen.
Hun understreger samtidig, at Beskæftigelsesudvalget og Det Lokale Beskæftigelsesråd er af den holdning, at fleksjob og revalidering er gode, aktive redskaber til at fastholde borgere på arbejdsmarkedet.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...