Færre kigger forbi boliger med Til Salg-skilte på

Antallet af fremviste huse faldt i februar og fortsatte tendensen fra januar. Økonomer maner dog til ro.

Færre fik fremvist bolig i starten af 2018. Foto: Scanpix/Claus Bech

Færre fik fremvist bolig i starten af 2018. Foto: Scanpix/Claus Bech

Det har været en sløj start på året for boligmarkedet. Boligpriserne har taget en pustepause, og mandag viser tal fra Home, at antallet af fremvisninger er faldet i februar.

Det betyder dog ifølge flere økonomer ikke, at stigningerne på boligmarkedet er forbi. Priserne er steget gevaldigt i specielt de store byer, og de kan stige mere endnu.

- Hvis man vil se grunden til, at der er færre, der går til fremvisning, så kan man stikke hovedet ud ad vinduet. Vi har i perioder snakket om, at der ikke var sæsonudsving på boligmarkedet, men det er der.

- Hvis vi skal lede efter en vending i boligmarkedet, så skal vi kigge på de etablerede tal for prisudviklingen og så skal vi kigge, når det bliver forår, siger direktør for Boligøkonomisk Videnscenter Curt Liliegren.

Homes tal viser, at antallet af fremviste huse faldt med 2,3 procent i februar efter et mindre fald i januar. Det seneste tal fra Danmarks Statistik viser et prisdyk på 1,6 procent for ejerlejligheder og 1,2 procent for huse.

- Det går måske lidt langsommere, men jeg tror ikke, at markedet generelt skal falde. Antallet af fremvisninger ligger stadig ret højt.

- Hvis man kigger på boligpriserne på landsplan, så er der ikke noget, der gør os særligt bekymrede. Kigger man specifikt på markedet i København, så kan man måske være lidt mere bekymret.

- Generelt ser vi dog stadig et helt andet billede på landsplan, end vi gjorde op til finanskrisen, siger privatøkonom i Danske Bank Louise Aggerstrøm Hansen.

Curt Liliegreen hos Boligøkonomisk Videncenter, et uafhængigt videnscenter etableret af Realdania efter finanskrisen, venter, at priserne i København kan stige yderligere.

- Vi taler meget om priserne i København, men i virkeligheden er de ikke høje sammenlignet med, hvad vi ser i udlandet.

- Manglende udbud, mange tilflyttere og en helt ny type beboere gør, at priserne kan stige yderligere. Steder som Stockholm ser man kvadratmeterpriser på over 100.000 kroner. Der er vi jo langt fra i København, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.