Færre knoglebrud blandt Mariagerfjords ældre

Kommunen har haft så gode resultater af et forebyggelsesprojekt, at det nu gøres til en fast praksis i afdelingen Sundhed og Ældres indsats.

Gennem samtaler med ældre, der er faldet, har kommunens medarbejdere afdækket og afhjulpet nogle af årsagerne. Det har medført et fald i antallet af fald - og knoglebrud.Arkivfoto <i>PressefotografLars Pauli</i>

Gennem samtaler med ældre, der er faldet, har kommunens medarbejdere afdækket og afhjulpet nogle af årsagerne. Det har medført et fald i antallet af fald - og knoglebrud.Arkivfoto PressefotografLars Pauli

MARIAGERFJORD:Mariagerfjord Kommune har i 2011-2012 gennemført et projekt om forebyggelse af faldulykker hos ældre. Det har betydet, at væsentligt færre ældre har fået knoglebrud, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Projektet har vist så gode resultater, at kommunen har besluttet at videreføre faldforebyggelse som en del af den samlede indsats i afdelingen Sundhed og Ældre.

- Et fald kan have meget alvorlige konsekvenser for den enkelte ældre og derfor er det meget glædeligt, at projektet har, vist at man gennem forebyggelse kan forhindre en del fald, siger formand for Udvalget for Sundhed og Omsorg i Mariagerfjord Kommune, Poul Bergmann.

På besøg hos de ældre

Projektet har bestået i, at udvalgte medarbejdere fra ældreplejen har besøgt ældre, der er faldet. Gennem samtaler er årsagerne til faldet blevet afdækket. Og der kan være mange årsager, men projektet har vist, at den ældre sammen med pårørende og medarbejdere i ældreplejen kan gøre meget for at undgå nye fald.

- Nogle behøver en medicingennemgang hos lægen, andre skal huske at drikke mere, eller overveje indretningen af deres hjem. Rigtig mange ældre borgere har brug for at være mere fysisk aktive, og træne deres muskelstyrke og balance. Det giver effekt selv i en høj alder, uddyber Ulla Krüger afdelingsleder i Sundhed og Ældre i Mariagerfjord Kommune.

Hele pressemeddelelsen kan læses på kommunens hjemmeside.

Her kan man også finde en rapport om projektet, der er gennemført i et samarbejde med Geriatrisk Faldklinik på Aalborg sygehus.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.