Udland

Færre kører mellem Danmark og Sverige

Bil- og togtrafikken over Øresundsbroen er på det laveste niveau i fem år.

Færre kører mellem Danmark og Sverige

Danskerne er ikke længere lige så interesserede i at tage turen over Øresund for at besøge nabolandet Sverige, som de var for nogle år siden.

Det samme gør sig gældende den anden vej, og trafikken over Øresundsbroen er i det første halvår af 2012 på det laveste niveau i fem år. Det skriver Sydsvenskan.

Tallene, som ikke omfatter ferietrafikken, viser, at antallet af personer, der kører i bil eller tog over broen er reduceret for fjerde år i træk.

Antallet af køretøjer, der krydsede broen, toppede i 2008, hvor 18.637 hver dag kørte over Øresund. I år passerer 17.673 køretøjer på en gennemsnitlig trafikdag, skriver avisen.

En af grundene er ifølge en analytiker hos Øresundsbron, at finanskrisen har sat ind på begge sider af sundet, ligesom valutakurserne spiller en rolle.

- Den svenske krone er steget i pris, og det betyder, at danskerne ikke længere tager til Sverige på indkøbsture i samme grad som før. Det er en væsentlig grund til den reducerede fritidstrafik på broen, siger analytiker Petra Aulin.

Også togrejser over Øresundsbroen er faldet, viser tallene. Ifølge svenske Skånetrafiken er antallet af togrejsende faldet med omkring tre procent i løbet af de første fire måneder af 2012.

Og samme nedadgående tendens viser sig i maj og juni, forklarer talskvinde Helene Holmquist.

- Der er ikke længere så mange danskere, der bor i Sverige, og der er ikke længere så mange svenskere, der arbejder i Danmark. Reduktionen i pendlingen fører til et reduceret antal rejser, siger hun til Sydsvenskan.

Togrejser på tværs af Øresund toppede også for fire år siden. Det år steg 10,7 millioner passagerer på toget og kørte turen over Øresund.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden