Virksomhedsøkonomi

Færre konkurser i Nordjylland

Thisted og Morsø er langt hårdere ramt end resten af regionen

Trykkerivirksomheden Color Print var blandt de nordjyske virksomheder, der gik konkurs sidste år. 12 medarbejdere i Vadum blev fyret, da virksomheden kort efter blev overtaget af Stibo-koncernen.

 Arkivfoto: Jesper Thomasen

Trykkerivirksomheden Color Print var blandt de nordjyske virksomheder, der gik konkurs sidste år. 12 medarbejdere i Vadum blev fyret, da virksomheden kort efter blev overtaget af Stibo-koncernen. Arkivfoto: Jesper Thomasen

NORDJYLLAND:Nordjylland har færre konkurser end resten af landet. Målt på hvor mange lønmodtagere, der sidste år var berørt af konkurser, ligger syv af Nordjyllands 11 kommuner under landsgennemsnittet. På landsplan er 4,4 promille af arbejdsstyrken berørt af konkurser, skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

Men der er store forskelle fra den ene nordjyske kommune til den anden. Det viser tal fra Lønmodtagernes Garantifond.

Hårdest ramt, set i forhold til andelen af berørte lønmodtagere, er Thisted Kommune. Her gik mindst 20 virksomheder sidste år konkurs, og Lønmodtagernes Garantifond måtte udbetale 11,2 millioner kroner til 165 lønmodtagere. Det svarer til, at 7,9 ud af 1000 lønmodtagere har været berørt af konkurs i kommunen.

Næsten lige så slemt ser det ud for Morsø Kommune hvor mindst 13 virksomheder gik konkurs i løbet af 2012. Her har Lønmodtagernes Garantifond udbetalt 3,8 millioner kroner til 64 lønmodtagere. Det svarer til, at 6,7 ud af 1000 lønmodtagere har været berørt af konkurs i kommunen.

I Aalborg Kommune gik mindst 65 virksomheder konkurs sidste år. Men på grund af kommunens størrelse kan den alligevel nøjes med at indtage femtepladsen blandt de 11 nordjyske kommuner.

I bunden ligger Jammerbugt Kommune, der er billig sluppet med kun seks konkursramte virksomheder og 0,4 millioner kroner i udbetalinger fra Lønmodtagernes Garantifond. Det er kun overgået af Læsø Kommune der med nul konkurser er helt uden for nummer.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst