Færre ledige nordjyder, flere i Danmark

17.204 fuldtidsledige i Nordjylland i april - et fald på 3,2 procent på et år, det største fald i Danmark - men færre af de beskæftigede bor i landsdelen

Nordjylland har det største fald i ledigheden med 3,2 procent fra april 2011 til april 2012. Arkivfoto

Nordjylland har det største fald i ledigheden med 3,2 procent fra april 2011 til april 2012. Arkivfoto

NORDJYLLAND:Nordjylland har det største fald i ledigheden med 3,2 procent fra april 2011 til april 2012. På landsplan steg ledigheden med 1,0 procent. Den nordjyske ledighed er dermed faldet for 18. måned i træk, viser nye tal fra beskæftigelsesregion Nordjylland. Antallet af fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere med bopæl i Nordjylland faldt med 0,3 procent fra marts 2011 til marts 2012. Det svarer til et fald på 576 fuldtidspersoner.

Færre nordjyder i job

Antallet af arbejdspladser i de nordjyske virksomheder er derimod stigende. Det inkluderer dog også personer fra andre regioner, der arbejder i Nordjylland. Målt i faktiske personer der bor i Nordjylland ser beskæftigelsen ud til fortsat at falde en smule. ”Temperaturen på det nordjyske arbejdsmarked er stigende. Det kommer også til at smitte positivt af på beskæftigelsen og ledigheden i nær fremtid” udtaler Karsten Simensen, regionsdirektør, Beskæftigelsesregion Nordjylland.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.