Færre ledige nordjyder, flere i Danmark

17.204 fuldtidsledige i Nordjylland i april - et fald på 3,2 procent på et år, det største fald i Danmark - men færre af de beskæftigede bor i landsdelen

Nordjylland har det største fald i ledigheden med 3,2 procent fra april 2011 til april 2012. Arkivfoto

Nordjylland har det største fald i ledigheden med 3,2 procent fra april 2011 til april 2012. Arkivfoto

NORDJYLLAND:Nordjylland har det største fald i ledigheden med 3,2 procent fra april 2011 til april 2012. På landsplan steg ledigheden med 1,0 procent. Den nordjyske ledighed er dermed faldet for 18. måned i træk, viser nye tal fra beskæftigelsesregion Nordjylland. Antallet af fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere med bopæl i Nordjylland faldt med 0,3 procent fra marts 2011 til marts 2012. Det svarer til et fald på 576 fuldtidspersoner.

Færre nordjyder i job

Antallet af arbejdspladser i de nordjyske virksomheder er derimod stigende. Det inkluderer dog også personer fra andre regioner, der arbejder i Nordjylland. Målt i faktiske personer der bor i Nordjylland ser beskæftigelsen ud til fortsat at falde en smule. ”Temperaturen på det nordjyske arbejdsmarked er stigende. Det kommer også til at smitte positivt af på beskæftigelsen og ledigheden i nær fremtid” udtaler Karsten Simensen, regionsdirektør, Beskæftigelsesregion Nordjylland.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.