Færre sælger boligen på grund af dårlig økonomi

Lave renter betyder, at flere kan blive boende, selv om indkomsten falder

De lave renter gør, at færre i dag end tidligere er tvunget til at sælge deres bolig af økonomiske årsager. <i>Bent Bach</i>

De lave renter gør, at færre i dag end tidligere er tvunget til at sælge deres bolig af økonomiske årsager. Bent Bach

NORDJYLLAND:Hvor det i 2010 var én ud af 7 boligsælgere, der solgte, fordi boligen var blevet for dyr, er andelen i dag faldet til én ud af 11 boligsælgere. Det er i høj grad de lave renter, som betyder, at flere kan blive boende, selv om husstanden rammes af faldende indkomst.

- Boligejerne har - i kraft af de rekordlave rente - nogle helt unikke muligheder for at justere på den månedlige ydelse, og det har hjulpet en del boligejere, så det ikke er blevet nødvendigt at sælge boligen, siger kommunikationskonsulent i EDC-kæden, Birgitte Ringbæk.

Det er Danmarks største mæglerkæde EDC, der hvert år undersøger årsagerne til, at boligerne i de 230 EDC-butikker landet over bliver sat til salg.

2012-undersøgelsen viser også, at finanskrisen har ændret markant på danskernes lyst til at flytte til ny bolig. Hvor 23 procent af alle boligsælgere i 2008 solgte af helt utvungne omstændigheder, er det i dag kun 11 procent, der sælger af ren og skær lyst til at prøve at bo i nye omgivelser.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.