EMNER

Færre stik i armen

Der er brug for nye donorer i Brønderslev

Arkivfoto

Arkivfoto

BRØNDERSLEV:Mange bloddonorer i Brønderslev vil formentlig fremover komme til at opleve, at de bliver tappet lidt færre gange end tidligere.

Tappetallene for sidste år viser, at blodforbruget er faldende. Der blev i Danmark tappet 53,14 portioner per 1.000 indbygger i 2013. Det er det laveste siden 1966. Og det lave tal skyldes en målrettet indsats for at nedbringe antallet af transfusioner. For meget blod øger nemlig risikoen for infektioner og forhøjer dødeligheden.

På trods af et faldende blodforbrug er der stadig behov for omkring 10 procent nye donorer i Brønderslev hvert år på grund af dem, der falder fra på grund af eksempelvis alder, sygdom og graviditet.

Et stabilt donorkorps er nemlig med til at sikre, at patienterne på de danske sygehuse også i fremtiden kan få blod, når der er brug for det.

Blodbankerne tapper kun det donorblod, som hospitalerne har brug for til at behandle patienter og til at have et beredskab af blod i tilfælde af ulykker.

- Vi skal hverve cirka 50 nye donorer om året her i Brønderslev. Det tal har vi været gode til at nå op på de øvrige år, så vi er optimistiske i forhold til at hverve nye donorer, siger Ole Bøgh Johansen, formand for Bloddonorerne i Brønderslev

Donorkorpsets størrelse i Brønderslev var 467 donorer ved årsskiftet.

Donorkorpset i Brønderslev er i øvrigt en frivillig forening, der bliver honoreret af Regionen for hver portion blod der afleveres.

- Disse penge kanaliserer vi retur til donorerne ved at tilbyde dem en fest. Blandt andet har 195 donorer med ledsagere fået mulighed for at komme til koncert med Lis Sørensen lørdag 22. marts på Idrætshøjskolen. Desværre har vi også måttet skuffe en del, men vi har jo ikke kunnet købe flere billetter, end hvad midlerne strakte til, oplyser Ole Bøgh Johansen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden