Brønderslev

Færre til middelalderdage

27.000 gæster til middelalderdage på Voergaard Slot, hvilket er ca. 3000 færre end i fjor - se billeder her

12
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Lidt færre besøgende gæstede Voergaard Slot til middelalderdagene i år sammenlignet med sidste år.Foto: Peter Broen

VOER:Den allersidste dag, hvor der var Middelalderdage på Voergaard Slot, var det ”ulideligt varmt”, som en af de aktive deltagere klædt i flere lag middelaldertøj udtrykte det. Det var sandsynligvis også det varme vejr de sidste par dage inden lukningen om søndagen, som har reduceret antallet af besøgende for de ni dage i forhold til sidste år.

Sidste år var der 30.750 gæster, som blev tiltrukket af aktiviteterne i 1533, mens tallet i år blev på 27.732. Indeholdt i begge tal er et skønnet antal på 5.000 besøgende, som kommer gratis ind. Det drejer sig om børn under syv år samt børn og spejdere på besøg på den såkaldte ”institutionsdag”, som er om tirsdagen.

- Når det bliver så varmt, som det har været de sidste dage, så tager folk på stranden i stedet for at komme her, siger Runa Christensen, der som en sidste tjans på Middelalderdagene stod i madboden og lavede arme riddere.

- Nu forvandler 1533 sig til 2016, sagde en delvist afklædt ridder, idet han gik tværs over gården samtidigt med, at Voergaards tårnur slog fem, og Middelalderdagene officielt lukkede for i år.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst