Aalborg

Færre vil være jomfruer udi dethøjtbelagte brød og de lune retter

VENDSYSSEL:Siden 2000 er det gået stille og roligt nedad bakke for smørrebrødsjomfruerne i Danmark - forstået således, at der bliver færre og færre af dem. Faktisk er der så få, der søger faget, at man i dag kun kan uddanne sig til smørrebrødsjomfru i København eller i Aalborg. Man samler simpelthen specialet for at få tilstrækkeligt med elever til at kunne opretholde den faglige standard. Umiddelbart har man på uddannelsesstederne ingen forklaring på den dalende interesse. Her konstaterer man blot, at det langt overvejende er kokkefaget, der trækker i de unge. Et af de steder, hvor man har meget brug for smørrebrødsjomfruer, er Restaurant Papegøjehaven i Aalborg. Populær buffet Her har man mange kongresdeltagere, der kommer fra Aalborg Kongres og Kulturcenter - og de vil gerne have en god buffet. - Vi har syv smørrebrødsjomfruer og to til tre elever - og de har rigeligt at lave, siger direktør Lars Mouritzen. Han oplever en stigende interesse for det kolde bord, mens det er begrænset, hvor meget højtbelagt smørrebrød, der laves. - Vi laver det ind imellem, men det er bestemt ikke noget, der efterspørges i stor stil, siger han.