Fagboss langer hårdt ud efter Enhedslisten

3F beskylder Johanne Schmidt-Nielsen for at fiske stemmer i stedet for at søge indflydelse på skattereformen.

Fagboss langer hårdt ud efter Enhedslisten

Hun har skabt overskrifter ved at beskylde regeringen for at stjæle fra de arbejdsløse, fordi regeringen vil finde penge til skattelettelser ved at spare på den årlige stigning i dagpengesatsen, kontanthjælpen og førtidspensionen.

Nu er det hende selv, fingeren peger på. Formanden for Danmarks største fagforening 3F, Poul Erik Skov Christensen, kritiserer Enhedslistens karismatiske talskvinde for at gå efter flere stemmer til partiet frem for en skattereform med et rødt fingeraftryk.

Det skriver Avisen.dk lørdag.

- Det vil være tudetosset, hvis Johanne Schmidt-Nielsen bliver siddende i det træ, hun er kravlet op i. Hun risikerer at misse en historisk chance, fordi hun af taktiske årsager lægger den her linje, fordi det giver godt i målingerne, siger han til Avisen.dk.

3F begrunder skideballen med, at fagforeningen frygter, at Johanne Schmidt-Nielsen bliver en rappenskralde, som regeringen i sidste ende hverken kan eller vil forhandle med.

- Med de meget uforsonlige signaler hun sender, tvinger hun jo regeringen over i armene på Venstre og De Konservative, mener Poul Erik Skov Christensen.

Mens hun skælder og smælder, kan Lars Løkke Rasmussen (V) stå i hjørnet og gnække, fordi regnestykket i hans lille bog bliver mere og mere blåt, tilføjer han.

Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen afviser overfor Avisen.dk fagbossens kritik.

- Jeg vil langt hellere have, at regeringen fører en solidarisk politik, end at Enhedslisten får gode målinger. Hvis jeg kunne vælge, ville jeg foretrække en retfærdig reform frem for 11 procent af stemmerne (som i fredagens meningsmåling fra Megafon, red.).

Johanne Schmidt-Nielsen har derfor ikke tænkt sig at tie.

- Vi har sagt ja til at forhandle en lettelse i topskatten, selvom det ikke er vores kop te. Beskæftigelsesfradraget kan vi også snakke om, men vi stjæler ikke fra Poul Erik Skov Christensen arbejdsløse og nedslidte medlemmer, siger hun til Avisen.dk.

/ritzau/