Fagbosser vil helst have skattelettelser

Højeste prioritet i skattereformen bør være skattelettelser, mener flere fagforeninger.

Fagbosser vil helst have skattelettelser

Hvis Enhedslisten skal lægge stemmer til en skatteaftale, skal dele af trepartsforhandlingerne inddrages, meldte partiet ud i går.

Men står det til nogle af de fagforeninger, der selv måtte opgive forhandlingerne i forrige uge, er de planlagte skattelettelser stadig det absolut vigtigste element i en skattereform. Det skriver Information.

LO's formand, Harald Børsting, siger, at det kan være "en ganske god idé" at inddrage elementer fra trepartsforhandlingerne.

- Men det allermest afgørende er, at man får lavet en skattereform, der rent faktisk letter skatten for lav- og mellemindkomstgrupperne. Det sigte må man ikke miste, understreger han over for avisen.

Formand i FTF, Bente Sorgenfrey, er af samme overbevisning.

- Det mest afgørende er, at skatten lettes i en tid, hvor lønmodtagerne skal holde igen lønmæssigt, siger hun.

Enhedslisten ser gerne, at kravet til genoptjening i forbindelse med ret til dagpenge sættes ned, mens halveringen af dagpengeperioden udskydes. Derudover vil partiet gerne se på jobrotation, en ungepakke med praktikpladser og seniorordninger.

3F-formand Poul Erik Skov Christensen synes, det er "glimrende, hvis det lykkes for Enhedslisten at tage nogle af de ting op i skatteforhandlingerne".

- Når det var elementer, vi havde peget på, var det fordi, vi syntes, det var vigtig for vores medlemmer. Jeg håber inderligt på, at det lykkes for Enhedslisten at lave en fornuftig aftale med regeringen, siger han.

/ritzau/