Fagforening: SAS-forhandlinger kan stadigvæk reddes

De strejkende SAS-ansatte kan stadig nå at redde forhandlingerne med SAS, mener FTF's overenskomstchef.

I et mødereferat fra et møde mellem flyselskabet SAS og fagforeningen for det kabinepersonale, der siden fredag har strejket, skrev de to parter lørdag eftermiddag under på, at de strejkende CAU-medlemmer skulle genoptage arbejdet.

Det har CAU-medlemmerne indtil nu afvist, men det er ikke for sent at redde aftalen, mener Klaus Matthiesen, der er overenskomstchef for CAU's hovedorganisation FTF.

I referatet står der, at hvis arbejdet genoptages klokken 16.45 vil SAS sætte sig til forhandlingsbordet klokken 10 søndag. Selvom de strejkende CAU-medlemmer indtil nu har afvist at genoptage arbejdet, håber Klaus Matthiesen, at de ombestemmer sig.

- Der er lagt op til et møde klokken 10 under forudsætning af, at arbejde bliver genoptaget og lad os håbe på, at det her er en bremselængde. Klokken er ikke 10 endnu, siger han.

- Temperamenterne er kørt op. Jeg vil sige, at mit håb stadig er, at CAU's medlemmer besinder sig, så vi kan komme til forhandlingsbordet og finde en løsning.

Referatet blev underskrevet efter et møde mellem SAS, CAU og deres to arbejdsmarkedsmæssige hovedorganisationer Dansk Arbejdsgiverforening og FTF. Da CAU fremlagde aftalen for sine strejkende medlemmer, afviste de dog aftalen.

- Det kan vi på ingen måde bakke op om. Vi står 100 procent bag den tekst, som CAU er blevet pålagt at løfte overfor deres medlemmer, siger Klaus Matthiesen.

Han advarer om, at en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse i forhold til overenskomsten kan koste de strejkende både penge og job.

- Det er skærpet bod, og der kan være nogle individuelle konsekvenser i forhold til, at man kan miste sit arbejde, siger Klaus Matthiesen.

Han mener også, at de strejkende CAU-medlemmer svækker deres fagforenings forhandlingsposition med deres arbejdsnedlæggelse.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.