Fagforeninger og V slås om skat og millionlønninger

Fagboss undrer sig over "personangreb". Venstre afviser at stå bag, men skyder tilbage på fagbevægelsen.

Ritzau
Lars Løkke Rasmussen om sammenhængsreformen Foto: Scanpix/Liselotte Sabroe
1. september 2017 15:56 - Opdateret 1. september 2017 15:56

Det vækker undren i fagbevægelsen, at ansatte fra regeringspartiet Venstre på de sociale medier har spredt et budskab om, at fagforeningslederne skulle arbejde mod deres medlemmers interesser i spørgsmålet om skattelettelser.

Det sker med en grafik, hvor det fremgår, hvor meget de enkelte fagforeningsledere får i løn. Det er et personangreb, mener FTF's formand, Bente Sorgenfrey.

- Det harmonerer dårligt med de projekter, vi ellers er fælles om. For eksempel trepartsforhandlinger og disruptionråd, siger hun.

Af grafikken fremgår det, at Sorgefrey tjener 1,5 millioner kroner årligt. Også lønninger for blandt andre LO-formand Lizette Risgaard og lærerformand Anders Bondo Christensen fremgår.

En ledsagende tekst spørger, om "de her fagforeningsbosser tjener deres medlemmers interesser, når de afviser skattelettelser til helt almindelige lønmodtagere."

Men det er ikke Venstre som parti, der står bag kampagnen, fastslår pressechef Jens Kloppenborg. Det er to ansatte i Venstre, der har produceret grafikken og sendt den ud i deres fritid, forklarer han.

Han vil ikke blande sig i, hvad Venstres ansatte laver i deres fritid. Og han mener i øvrigt, at fagbevægelsen selv er medskyldig i, at tonen på de sociale medier er hård.

- Nu så jeg, at Bente Sorgenfrey har sat en Lamborghini op. Det skulle være hendes budskab til vores økonomiske politik, at det skulle være en Lamborghini-reform.

- Folk, der er ansat i de politiske partier og i fagbevægelsen, er ofte tændt af den hellige ild. Nogle gange gør de ting, som ikke er inden for skiven af, hvordan vi i vores parti agerer, siger Kloppenborg.

Bente Sorgenfrey mener i øvrigt, at det er helt forkert, at fagbevægelsen ikke skulle varetage medlemmernes interesser.

- Vi har løbende diskussioner med medlemmerne om, hvad der skal prioriteres. Den seneste undersøgelse, vi har, viser meget klart, at 62 procent ønsker velfærd frem for skattelettelser, siger hun.

- Kun 18 procent siger, at de vil have skattelettelser. Så jeg synes egentlig, vi står på et solidt fundament.

Generelt er samarbejdet mellem regeringen og fagbevægelsen godt, vurderer Bente Sorgenfrey. Og derfor blev hun også meget overrasket, da hun så kampagnen, som hun troede var fra Venstre.

Venstres næstformand, finansminister Kristian Jensen, siger, at han ikke har set den rundsendte grafik, før Ritzau viser ham den.

Derfor har han ikke andre kommentarer end et "tillykke til dem, der får de lønninger".

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...