Danmark

Fagforeninger: Suspender lærer-lockouten

Parterne i lærerkonflikten skal selv løse konflikten. Derfor bør de suspendere lockouten, mener fagforeninger

Fagforeninger: Suspender lærer-lockouten

LO-formand Harald Børsting opfordrer nu parterne i den verserende lærerlockout til at suspendere konflikten for at mødes ved forhandlingsbordet igen.

Han siger til TV2 News, at det er utopisk at tro, at Danmarks Lærerforening (DLF) og Kommunernes Landsforening (KL) når til enighed, hvis der ikke snart sker et markant skred i situationen.

Og så bliver et regeringsindgreb den eneste løsning på den verserende lockout.

- Derfor bør DLF og KL suspendere lockouten for at komme tilbage til forhandlingsbordet og dermed indlede en ny forhandlingsrunde.

Det siger Harald Børsting, til TV2 News mandag aften.

- Det er en alvorlig konflikt. 50.000 lærere er ramt og rigtig mange danskere oplever konsekvenserne. I LO har vi forståelse for og sympati med lærernes situation. Men det ændrer ikke ved, at man bør finde en løsning ved forhandlingsbordet, siger Børsting.

- Jeg vil opfordre til, at parterne overvejer at suspendere lockouten og skabe rum for en ny seriøs forhandlingsrunde, hvor parterne giver sig tid til at finde en løsning, siger Harald Børsting.

Også formanden for HK/Privat, Simon Thøgern, læner sig op ad Harald Børstings anbefaling af en suspendering af lockouten.

- Parterne kan aftale at suspendere lockouten i en periode, som man så sætter af til forhandling. På mig virker det, som om man var lidt for hurtig til at få forhandlingerne til at bryde sammen, siger Simon Tøgern i en kommentar.

Lockouten træder mandag ind i sin tredje uge, og dens konsekvenser viser sit ansigt, som dagene skrider frem.

Senest har formanden for Skolelederforeningen, Anders Balle, mandag sagt, at en mærkbar konsekvens af konflikten bliver, at lærerne må slække på mængden af den stof, som folkeskoleelverne skal op til - pensum.

- Der er en vis mængde stof, der bliver opgivet til afgangsprøverne. I det omfang man ikke har nået at få det gennemgået, kan jeg godt forestille mig, at man bliver nødt til at pille nogle eksamensspørgsmål ud og dermed slække på mængden af stof.

En suspendering af lockout har aldrig før fundet sted, og kan kun træde i kraft, hvis begge parter er enige om det.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.