Aalborg

Fakkeltog for aflivede hunde

Demonstrerede utilfredshed med hundeloven

6
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Fakkeloptog i Aalborg imod Hundeloven. Foto: Martin Damgård

AALBORG:Mørket er langsomt begyndt at sænke sig over havnen i Aalborg, og julelysene i grantræerne kommer for alvor til sin ret. En stor gruppe mennesker og hunde står samlet på Toldbod Plads, og der kan høres hilsner og spredte bjæf.

Men på trods af smil og kram, så er samtalerne rundt omkring mere alvorlige. Flere diskuterer hundelovens restriktioner, der blandt andet betyder, at hunde på forbudslisten skal bære mundkurv, hvilket, mener de, er dyremishandling.

Faklerne tændes

Klokken nærmer sig 16.30, og julelysene i træerne bliver suppleret af faklerne, der langsomt begynder at tænde i menneskemængden.

Fakkeltoget er anført af Dansk Muskelhunde Union med medlem og administrator Charlotte Kristoffersen i spidsen. Hun byder velkommen og beder om ét minuts stilhed for hundene, der har mistet livet på grund af hundeloven. Hun er tilfreds med dagens fremmøde.

- Jeg synes, det er rigtigt fint fremmøde, men vi mangler nogen. De er kørt til København for at deltage i den store demonstration mod hundeloven og særligt for hundene Frigg og Marley, siger hun.

Budskabet for dagens fakkeltog fremgår tydeligt af fortroppens banner: "Straf de uansvarlige hundeejere - ikke hundene". Netop det er Charlotte Kristoffersen fortaler for, og hun har i dagens anledning også medbragt hendes egen hund, Amstaffen Malou.

Men der er flere organisationer repræsenteret. Blandt andet ’Hunde i nød’, hvor formanden, Sara Cecilie Nielsen, er dukket op.

- Vi hjælper hunde, der af den eller anden grund ikke har det godt. Eksempelvis i mishandlingssager. Og vi frygter en dag at få en hund ind, der ikke lovlig, for så kan vi i princippet ikke hjælpe den. Så vi er meget imod hundeloven, og derfor er vi her i dag, forklarer hun.

Gennem Aalborgs gader

Fakkeltoget begynder så småt at bevæge sig mod Nytorv og fortsætter ad Boulevarden, forbi Kennedy Arkaden og op imod Politigården.

Undervejs mødes de af flere blikke fra forbipasserende. Flere stopper op og læser banneret og kigger på de mange deltagende hunde, der består af forskellige typer muskelhunde. Men også af racer som schæfer, mops, svensk/dansk gårdhund og whippet.

Lonni Bøgh Pedersen og hendes mor, Inge Lise Hansen, har også taget deres hunde med. Den ene har en stamtavle, den anden er en blandingshund. Og det er især sidstnævnte, som er motivationen bag deres deltagelse i dagens fakkeltog.

- Jeg har selv en blandingshund. Hun hedder Abby og er en blanding af boxer, labrador og ulvegrå schæfer. Og det gør mig bange, at hundeloven betyder, at jeg som ejer ikke kan stille noget op, hvis nogen påstår, hun er blandet med en ulovlig race, siger Lonni Bøgh Pedersen.

Hendes mor, Inge Lise Hansen, supplerer.

- Jeg har godt nok stamtavle på min hund. Men jeg er også imod hundeloven. Jeg synes, det er forkert med den form for kassetænkning. Man skulle hellere kigge på de enkelte sager fremfor at straffe alle, siger hun.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst