FAKTA: Danskerne skylder tre Storebæltsbroer i skat

Den samlede skattegæld løb op i 61,7 milliarder kroner. Se her, hvad de penge kunne være brugt til.

FAKTA: Danskerne skylder tre Storebæltsbroer i skat

Danske privatpersoner og virksomheder havde en samlet gæld til Skat på 61,7 milliarder kroner ved udgangen af 2012, viser en opgørelse fra Danmarks Statistik. Se her, hvad de penge kunne bruges til, hvis de havnede i statskassen:

* Skattegælden kunne have finansieret næsten tre nye Storebæltsbroer. Prisen for Storebæltsbroen var 21,4 millioner kroner ifølge storebaelt.dk.

* Skattegælden kunne også have finansieret en stor del af udgifterne i et år til at lære de danske børn og unge at læse, skrive og regne. Ifølge Danmarks Statistik løb statens udgifter til folkeskolen i 2013 op i omkring 70 milliarder kroner.

* Hvis danskerne betaler den samlede skattegæld, rækker pengene til tre års ulandsbistand. Danmarks bidrag til u-landene har i de seneste par år udgjort omkring 20 milliarder kroner om året.

* Skattepengene kunne også have finansieret statens samlede udgifter til at opretholde lov og orden og sikkerhed i 2013.

Ifølge Danmarks Statistik bruger staten i år i alt 27 milliarder kroner på forsvaret og 23 milliarder kroner samlet på politiet, domstolene, brandvæsnet og fængslerne. Det giver omkring 50 milliarder kroner i alt - så der er endda 10 milliarder kroner i overskud.

De kunne for eksempel bruges til at dække statens samlede udgifter til medicin og hospitalsudstyr - "medicinske produkter, udstyr og apparater" - som beløber sig til 8,2 milliarder kroner i 2013.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.