Udland

FAKTA: Det europæiske semester

EU-Kommissionens økonomiske prognoser indgår i EU's europæiske semester, der overvåger medlemslandenes økonomi

EU-Kommissionen har tirsdag offentliggjort sin økonomiske forårsprognose, der er et fast element i det europæiske semester.

Det europæiske semester er et EU-program, der er indført i 2010 i kølvandet på den økonomiske krise for at sikre en mere systematisk overvågning og koordinering af EU-landenes nationale budgetter og økonomiske politik.

Det europæiske semester følger sin helt egen kalender, der skal gøre det nemmere at diskutere en fælles økonomisk strategi og fra centralt hold at holde øje med, hvordan det går.

Følgende er nogle af nøgledatoerne for det indeværende europæiske semester:

- 4. november 2014: Kommissionen offentliggjorde sin økonomiske efterårsprognose og den årlige vækstundersøgelse samt kommenterede eurolandenes budgetplaner.

- 5. februar 2015: Kommissionens økonomiske vinterprognose.

- 25. februar: Kommissionens endelige vurdering af eurolandenes budgetplaner. For tredje gang i træk fik Frankrig to år ekstra til at leve op til reglerne for det offentlige underskud.

- 26. februar: Kommissionens dybere analyse af samtlige EU-landes økonomi og vurdering af, hvor der er uforholdsmæssigt store underskud, der kræver særlig overvågning.

- Marts til maj: Medlemslandene indsendte deres konvergens- og reformprogrammer til EU-Kommissionen.

- 5. maj: Kommissionen offentliggør sin forårsprognose.

- Senere i maj: EU-Kommissionen kommer med konkrete anbefalinger til samtlige EU-lande.

- Juni: Først skal økonomi- og finansministrene og siden stats- og regeringscheferne diskutere og godkende kommissionens anbefalinger og konklusioner som afslutning på dette års europæiske semester.

Kilde: EU-Kommissionen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.