FAKTA: Her er drabssagerne med unge gerningsmænd

En kun 15-årig dreng er varetægtsfængslet for drab og voldtægt. Her er sagerne, hvor unge bliver drabsmænd.

En kun 15-årig dreng er varetægtsfængslet i sagen, hvor en 77-årig pensionist i Lemvig er blevet voldtaget og dræbt.

Han er ikke dømt, men hvis han viser sig at være skyldig, er han en af de få, der bliver drabsmand i så ung en alder.

Her følger nogle af de senere års sager med meget unge drabsmænd:

* I september 2012 bliver den 21-årige Jon Patorra stukket ihjel foran et pizzeria i Vanløse i København. En dengang 16-årig dreng blev i byretten idømt syv års fængsel for at have ført kniven.

* En 15-årig dreng og en 18-årig får henholdsvis tre og seks års fængsel for dødsvold. Sagen er anket til Østre Landsret.

* I juli 2011 kommer to 13-årige drenge op at slås om en pige på et grønt areal ved Borgmester Andersens Vej i Sønderborg. Slagsmålet ender med, at den ene dreng dræber den anden med en kniv.

* I maj 2007 bliver en 85-årig kvinde voldtaget og dræbt i Aalborg. En 15-årig dreng anholdes i Grønland og bliver efterfølgende idømt otte års fængsel for drab og voldtægt.

* I oktober 2007 dræber en 15-årige dreng en mand ved at tæske ham til døde ved stadion i Aalborg. Drabet er helt umotiveret, og den 15-årige bliver efterfølgende idømt syv års fængsel ved landsretten.

* I juni 2004 i Otterup på Fyn stikker en 16-årig dreng sin voldelige stedfar ihjel med 139 knivstik. Landsretten straffer ham med fem års fængsel.

* I april 2002 stikker en 13-årig pige i Valby i København sin sovende far ihjel. Motivet er tilsyneladende, at den alkoholiserede far ikke behandlede familien særlig godt.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst