Fakta: Her er forløbet om den nye folkeskole

De Konservative kunne ikke blive enig med regeringen, V og DF om en folkeskolereform. Se forløbet her.

Fakta: Her er forløbet om den nye folkeskole

* Regeringen, Venstre og Dansk Folkeparti er enige om en reform af folkeskolen. De Konservative forlod forhandlingerne undervejs i protest mod blandt andet planerne om obligatorisk lektiehjælp.

* Dermed faldt muligheden for en hurtig implementering af skolereformen på gulvet. Det vil nemlig kræve, at hele kredsen fra det tidligere forlig fra 2002 bliver enige - herunder altså De Konservative.

* Den nye folkeskolereform kan dermed først træde fuldt i kraft efter et folketingsvalg, hvis De Konservative ikke tilslutter sig aftalen.

* Regeringen, Venstre og Dansk Folkeparti fandt onsdag aften frem til et nyt udspil, der gør endnu et forsøg på at få De Konservative med på en aftale, der kan sørge for at føre størstedelen af reformens tiltag ud i livet allerede fra næste år.

* Aftalen vil ifølge finansminister Bjarne Corydon (S) udsætte de obligatoriske lektiecafeer til efter næste folketingsvalg.

* Hovedpunkterne i regeringens reform er en længere skoledag, som vil betyde mere undervisning i især dansk og matematik og give plads til timer, hvor pædagoger og lærere skal hjælpe med lektier og understøtte leg og bevægelse.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst