Danmark

FAKTA: Her er forløbet om solcelle-loven

Fredag vedtog Folketinget en ændring i den omstridte solcelle-lov. Se forløbet her.

FAKTA: Her er forløbet om solcelle-loven

* Fredag vedtog Regeringen sammen med Venstre, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og De Konservative en ændring af solcelleloven, som skal begrænse udgifterne til den fortsatte udbygning af solcelleanlæg.

* Ændringen betyder blandt andet, at almene boligforeninger og andelsforeninger fremover kan benytte el fra solcelleanlæg til at forsyne de enkelte husstande.

* Ændringen kommer efter, at antallet af støtteberettigede private solcelleanlæg eksploderede i løbet af 2012 fra knap 5000 anlæg til 70.000 anlæg ved årets udgang.

* Forligspartierne ændrede derfor loven om solceller for at bremse den uventet store udbetaling af støttekroner.

* Det viste sig imidlertid, at loven var hullet og åbnede for såvel store solcelleparker på jorden som anlæg på taget af stalde og erhvervsbygninger.

* Ifølge beregninger fra Klima- og Energiministeriet løber de uforudsete støtteudgifter op imellem 430 og 850 millioner.

* Klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) var advaret, men orienterede ikke Folketinget. Derfor fik han 4. juni kritik i form af en "næse".

* Politikerne har fastsat en grænse for offentlig støtte på 800 megawatt solcelleanlæg i 2020. Grænsen bliver måske nået allerede i 2013.

Kilder: Klima-, Energi- og Bygningsministeriet, Energistyrelsen, Berlingske.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.