FAKTA: Her er hovedpunkterne i regeringens vækstplan

Lavere selskabsskat og flere penge til boligrenovering er nogle af elementerne i regeringens vifte af forslag.

FAKTA: Her er hovedpunkterne i regeringens vækstplan

Regeringen vil hente to milliarder kroner på en reform af SU'en og én milliard kroner på en reform af kontanthjælpsområdet.

Pengene skal bruges til jobskabelse og til at sætte gang i økonomien. Og det skal blandt andet ske på følgende måder:

* Selskabsskatten skal sænkes fra 25 procent til 22 procent.

* Regeringen vil sænke væksten i det offentlige forbrug fra 0,8 procent til 0,4 procent næste år. Den kommer fremover til at være på 0,5 procent i 2015, 0,6 procent i 2016, 0,7 procent i 2017 og 0,75 procent årligt i 2018-2020.

* Derudover får erhvervslivet mulighed for at trække 75 procent af momsen på hotel- og restaurationsbesøg fra i skat mod 50 procent i dag.

* Regeringen lægger i planen desuden op til at afskaffe CO2-afgiften på el og gøre udledning af spildevand billigere for at øge væksten.

* 12 milliarder kroner skal hentes frem mod 2020 ved at modernisere den offentlige sektor. I 2020-planen fra maj 2012 var målet fem milliarder kroner.

* Regeringen vil desuden genoplive boligjobordningen, som ellers stoppede ved nytår. Ordningen giver fradrag for håndværkerudgifter i private hjem, og den skal gælde i 2013 og 2014.

* Regeringen vil også frigive fire milliarder kroner til boligrenovering i den almene sektor. Pengene skal komme fra Landsbyggefonden.

* Regeringen har aftalt med KL, at kommunerne inden for en uændret, samlet økonomisk ramme kan hæve anlægsudgifterne med to milliarder kroner i 2013.

* Den planlagte kørselsafgift for lastbiler, som skulle have været indfaset fra 2015, droppes.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst