Danmark

FAKTA: Her er regeringens vandplaner

Vandplanerne skal sikre renere vand i Danmarks søer, fjorde og åer i overensstemmelse med et direktiv fra EU.

FAKTA: Her er regeringens vandplaner

Her er nogle af hovedelementerne i regeringens vandplaner, som Natur- og Miljøklagenævnet har ophævet tirsdag, fordi høringsfristen på blot otte dage var for kort:

* Målet med vandplanerne er at forbedre vandkvaliteten i op til 5300 kilometer vandløb ved at forbedre de fysiske forhold i vandløbene.

* Kvælstofudledningen fra landbruget skal reduceres med cirka 9000 ton frem mod 2015, og derudover vil regeringen fremlægge en køreplan for en reduktion af yderligere minimum 10.000 ton.

* Ved at reducere udledningen af fosfor med op til 190 ton vil regeringen sikre bedre vandkvalitet i danske søer.

* Tilstanden i vandløb og søer skal desuden forbedres ved at reducere forurening fra såkaldte punktkilder såsom renseanlæg og spredt bebyggelse.

Der er udarbejdet i alt 23 vandplaner. De 23 vandplaner viser, hvordan den samlede indsats for vandmiljøet skal fordeles i hele landet. Hver vandplan opstiller mål for, hvordan miljøtilstanden skal være i områdets vandløb, søer, kystvande og grundvand.

Til hver vandplan er der desuden knyttet et indsatsprogram, som beskriver, hvilken indsats og hvilke virkemidler der skal til for at nå de mål, som er opstillet i vandplanerne.

Kilde: Naturstyrelsen

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.