Danmark

FAKTA: Her skiller vandene læger og regioner

Overenskomstforhandlingerne mellem Danske Regioner og de praktiserende læger er tirsdag aften brudt sammen.

FAKTA: Her skiller vandene læger og regioner

Danske Regioner og de praktiserende læger strides om en ny overenskomstaftale. Danskerne kan i princippet stå uden læge 1. september, da aftalen kan opsiges med tre måneders varsel.

* Danske Regioner kræver effektiviseringsgevinster i den almene lægepraksis - det vil sige mere for de samme penge - på samme måde, som det øvrige sundhedsvæsen har skullet levere.

* Danske Regioner vil uden medbestemmelse fra lægerne bestemme, hvor der skal oprettes nye lægeklinikker i udkantsområder.

* Begge krav afvises af de praktiserende lægers organisation, PLO, som ikke vil aflevere kompetencen til at styre almen praksis samt acceptere en de facto-honorarnedgang ved at behandle flere patienter for de samme penge.

* 1. april udløb den hidtidige aftale mellem Danske Regioner og PLO. Aftalen har imidlertid en opsigelsesfrist på tre måneder og kan derfor p.t. først træde i kraft 1. september.

* Danske Regioner har nu anbefalet det såkaldte takstnævn, der ud over regionerne består af Kommunernes Landsforening, Finansministeriet og Sundhedsministeriet, at man opsiger aftalen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.