Udland

FAKTA: Hvad vi ved om Francesco Gullino

Hovedmistænkte i sagen om paraplymordet i London i 1978, dansk-italieneren Francesco Gullio, er fundet.

FAKTA: Hvad vi ved om Francesco Gullino

* Francesco Gullino er en dansk statsborger af italiensk oprindelse. Han er et sted i 60'erne.

* I 2005 blev han identificeret af britisk presse som værende identisk med Agent Piccadilly. Denne agent er i hemmelige bulgarske arkiver, der er dukket op efter kommunismens fald i 1990, nævnt som manden, der begik det berømte paraplymord på den bulgarske dissident Georgi Markov i London 1978.

* Det menes, at Gullino på et tidspunkt ernærede sig som narkosmugler, men han blev taget af bulgarske toldere. Han fik så tilbud om at undslippe straf, hvis han i stedet ville arbejde for den bulgarske efterretningstjeneste Darzhavna Sigurnost (DS).

* DS gav ham besked på at slå sig ned som antikvitetshandler i København i 1978. Senere opnåede han dansk statsborgerskab.

* I 1993 blev han i 11 timer afhørt af danske myndigheder i forbindelse med paraplymordet, men der var ingen beviser, og han blev løsladt.

* Den tyske journalist og filmproducer Klaus Dexel er lige nu i færd med at lave en dokumentarfilm om paraplymordet. Han siger, at han har lokaliseret Gullino efter måneders efterforskning i Budapest, Sofia og København.

* Gullino bor i den lille by Wels i det nordlige Østrig to timers kørsel fra Wien.

* Han lever af handel med antikviteter og sin danske pension.

Kilder: The Telegraph, The Times, Daily Mail

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.