Danmark

Fakta om Præstø-ulykken

Her er forløbet i ulykken, hvor 13 elever og to lærere kæntrede med en dragebåd i Præstø Fjord i februar 2011.

Fakta om Præstø-ulykken

- Fredag den 11. februar 2011 kæntrede en dragebåd - en stor kano - i Præstø Fjord omkring 1,7 kilometer fra Præstø Havn. En af eleverne slår alarm klokken 12.47.

- 13 elever og 2 lærere fra Lundby Efterskole var om bord i båden, da den kæntrede.

- Det lykkedes 7 elever og en 33-årige kvindelig lærer at kæmpe sig i land ved egen kraft.

- Klokken 15.20 var 14 af de 15 forulykkede reddet op af vandet, og de blev overført til flere sygehuse. En 44-årig mandlig lærer, der også var med i båden, omkom.

- Syv af eleverne blev umiddelbart lagt i kunstig koma af lægerne. Eleverne er i dag skadet i varierende grad. Nogle kan formentligt slippe helt for men, mens andre er hjerneskadede i forskelligt omfang.

- Efter ulykken er der fra flere sider, også fra myndigheder, rejst kritik af skolen for ikke at overholde alle sikkerhedsregler.

- Ledelsen på Lundby Efterskole har afvist kritikken og blandt andet henvist til en undersøgelse af sagen, som advokatfirmaet Bech-Bruun har foretaget på skolens foranledning.

- September 2011. Et halvt år efter ulykken fastslås det i en havarirapport, at Lundby Efterskole ikke i tilstrækkelig omfang har været opmærksomme risikoen ved dragebådssejlads.

- 1. oktober 2012 - et år efter havarirapporten beslutter Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi at rejse tiltale mod efterskolen og dens forstander Truels Achton Truelsen. Tiltalen lyder på uagtsomt manddrab og på uagtsom betydelig legemsbeskadigelse.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden