FAKTA: Sådan bliver resten af skoleåret

Lockouten er slut, og nu må eleverne stå ansigt til ansigt med konsekvenserne af lærerkonflikten.

FAKTA: Sådan bliver resten af skoleåret

* Regeringen forventer torsdag at lovforslaget om et indgreb i lærerkonflikten kan hastebehandles og vedtages, så elever og lærere kan vende tilbage i klasseværelserne på mandag efter den fire uger lange konflikt.

* Fraværet under konflikten får dog konsekvenser for eleverne. For de små og mellemstore klasser er konsekvenserne af de manglende timer ikke så store, for det tabte kan indhentes i de kommende skoleår.

* For afgangseleverne er det dog vigtigt at få indhentet noget af det tabte nu, så minimumgrænsen for antallet af timer kan overholdes, inden eleverne skal til de afsluttende prøver.

* Der er dog stor forskel på, hvor mange timer, eleverne skal nå for at leve op til lovkravene, for timetallet i landets skoler er meget forskelligt. Nogle skoler ligger tæt på minimumgrænsen, mens andre har en del flere planlagte timer.

* Det er op til kommunerne selv at planlægge, hvordan timerne skal indhentes.

* Som en konsekvens af lockouten flyttes de skriftlige prøver for 9. og 10. klasserne. Oprindeligt skulle prøverne afholdes i perioden 2.-16. maj. De bliver i stedet afholdt i perioden 13.-23. maj 2013.

* De mundtlige prøver vil blive afholdt som planlagt fra den 3. til 26. juni.

* Dermed har de ældste elever det, der svarer til syv skoledage til at forberede sig sammen med deres lærere, inden afgangsprøverne starter.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.