Danmark

FAKTA: Sådan håndterer du grillforbrændinger

En hyggelig aften med mad på grillen kan hurtige ende galt. Vær klar med vand - men aldrig isterninger.

FAKTA: Sådan håndterer du grillforbrændinger

Lørdag er et søskendepar fra Brønderslev blevet meget alvorligt forbrændt under optænding af en grill. Sådan her skal du gøre, hvis du selv eller andre kommer i nærkontakt med grillens flammer:

* Hvis en person får forbrændinger ved en grillulykke, kan man yde førstehjælp ved at skylle det forbrændte sted med vand med en temperatur på cirka 15 til 20 grader.

* Der må ikke benyttes isterninger, da det kan give en forfrysning oveni. Brug heller ikke creme, da det kan forsinke helingen.

* Det er vigtigt, at man skyller så hurtigt som muligt, så temperaturen kan falde.

* Mens der skylles, bør man fjerne løstsiddende tøj og få en anden person til at tilkalde hjælp - om nødvendigt ambulance og brandvæsen over 112. Typisk vil det være nødvendigt ved tredjegradsforbrændinger eller ved andengradsforbrændinger på hoved, hænder, fødder, over led, eller hvis forbrændingen dækker over et stort område

* Der skal skylles så længe, der er smerter. Det kan tage flere timer, og selv ved mildere forbrændinger skal der skylles i mindst 30 minutter.

Kilde: Falck og Netdoktor

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.