FAKTA: Sådan vil regeringen finpudse kommunalreformen

Kommunalreformen efterlod plads til forbedringer. Regeringen spiller nu ud med sin konkrete løsningsmodel.

FAKTA: Sådan vil regeringen finpudse kommunalreformen

Regeringens mål er, at den offentlige sektor skal være "smidig og effektiv". Det skal ske med en justering af kommunalreformen, her er hovedpunkterne:

* Kvalitet og samarbejde i sundhedsvæsnet: Blandt andet styrkes de såkaldte sundhedsaftaler, der har til formål at sikre et sammenhængende patientforløb, og genoptrænings- og rehabiliteringsindsatsen får en faglig indsprøjtning.

* En kvalificeret indsats for grupper med særlige behov: Der skal blandt andet større fokus på mennesker med svære spiseforstyrrelser, de regionale tilbud skal have en længere planlægningshorisont og der skal udvikles den mest specialiserede undervisningsindsats.

* Faglighed og effektivitet på miljøområdet: Fremover bliver det kommunerne i stedet for regionerne, der skal godkende råstofudvinding. Til gengæld skal kommunerne ikke længere godkende affaldsdeponeringsanlæg - det skal staten.

* En resultatorienteret erhvervsudviklingsindsats: Der kommer en ny regional vækst- og udviklingsstrategi og anvendelsen af erhvervsudviklingsmidlerne skal effektiviseres.

* Mere frihed i regionernes styre: Regionerne får fri mulighed for at nedsætte stående udvalg, og de får samtidig friere tøjler til varetagelse af opgaver med private og for andre offentlige myndigheder.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst