FAKTA: Smykkegigant startede med én dansk butik

Pandora blev startet i 1982 af et dansk ægtepar med en enkelt smykkebutik i København. Siden gik det stærkt.

Smykkegiganten Pandora har tirsdag lagt en milliard kroner oven i forventningerne til årets omsætning, så selskabet nu venter at sælge smykker for mere end 16 milliarder kroner i 2015.

Læs om smykkeselskabet her:

* Pandoras smykker sælges i dag i mere end 90 lande fordelt på seks kontinenter via cirka 9500 forhandlere, herunder mere end 1500 konceptbutikker.

* Selskabet har over 14.200 medarbejdere, hvoraf de 10.000 arbejder i Gemopolis i Thailand, hvor Pandoras smykker fremstilles.

* Men historien om Pandora starter i 1982 i København, hvor ægteparret Winnie og Per Enevoldsen åbnede en enkelt smykkebutik.

* Hovedkontoret ligger fortsat i Københavns-området.

* Pandoras omsætning er vokset massivt i de senere år, men selskabet har også været igennem markante nedjusteringer og voldsomme kursfald siden børsnoteringen i oktober 2010.

* Værst gik det i august 2011, hvor Pandora fremlagde et halvårsregnskab med en kraftig nedjustering, hvilket udløste et fald i aktiekursen på over 70 procent, så en aktie kunne erhverves for 51 kroner.

* Efterfølgende har Pandora haft held med at vende udviklingen blandt andet ved at satse på et bredere produktgrundlag. Aktiekursen er mangedoblet siden bunden i 2011.

* I 2014 var omsætningen vokset til knap 12 milliarder kroner.

Kilder: Pandora, Ritzau

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.