Falck dræber aggressiv vaskebjørn i Nordjylland

Politiet er på vej ud til en mand, der mistænkes for at have efterladt vaskebjørnen på et fortov.

Falck dræber aggressiv vaskebjørn i Nordjylland

Nordjyllands Politi og Falck har måttet bruge lørdag eftermiddag på at jage en vaskebjørn, der var blevet efterladt af en mand i Vejgaard nær Aalborg.

Ifølge vagtchef Henrik Beck fra Nordjyllands Politi så et vidne manden stoppe sin bil og efterlade en papkasse på fortovet, som en vaskebjørn pludselig pilede ud af.

Da det lykkedes Falck og politiet at finde frem til vaskebjørnen, var den kravlet op i et træ ved Øster Sundby Vej i Vejgaard.

- Den viser aggressive tendenser, og det ender med, at vi beslutter, at den skal skydes, for man kan ikke komme til den, siger vagtchef ved Nordjyllands Politi Henrik Bech.

Han forklarer, at bedøvelse af dyret ikke var muligt.

- Vi ville gerne have den indfanget, men Falck vurderede, at det var den eneste mulighed. Vi ville jo ikke risikere, at den havnede i en barnevogn eller et eller andet, siger vagtchefen og forklarer, at de arbejder på at finde frem til dyrets ejer.

- Vi har fået en del henvendelser, og lige nu er vi ude at lede efter en fyr, som flere henvendelser peger på. Han har i hvert fald været i besiddelse af en vaskebjørn, siger Henrik Beck.

- Det er ikke lovligt at skille sig af med en vaskebjørn på den måde. Han skal sigtes for overtrædelse af dyreværnsloven, og så bliver han da også præsenteret for de udgifter, der har været i forbindelse med, at den er blevet skudt, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.