Falck fyrer 31 i Nordjylland

Slut med egne folk til at stå for den siddende patienttransport

Foto:  Jan Jørgensen / Scanpix

Foto: Jan Jørgensen / Scanpix

NORDJYLLAND:Falck vil i fremtiden ikke have egne medarbejdere, til at stå for den siddende patienttransport. I stedet indgår virksomheden aftaler, så alle kørsler senere i år varetages af eksterne samarbejdspartnere. I dag gælder det for omkring hver femte kørsel.

Derfor vil samtlige 570 hel- eller deltidsmedarbejdere, der i dag arbejder med den siddende patienttransport, blive afskediget - i Nordjylland vil være 31, der bliver berørt af afskedigelserne. Afskedigelserne sker med virkning fra udgangen af september 2018

250 af de 570 afskedigede medarbejdere afskediges som en konsekvens af, at Falcks kontrakt om siddende patienttransport med Region Hovedstaden udløber senere i år. Resten er ansat andre steder i Danmark.

Hos Falck forklarer man, at det er konkurrencesituationen på markedet for siddende patienttransport, der får virksomheden til at ændre leverancemodellen på forretningsområdet, hvor ikke-akutte patienter hentes i hjemmet og følges til f.eks. en afdeling på et hospital, lægeklinikker og ambulatorier.

- Vores kunder og patienter vil få den samme gode service som i dag. De taler fortsat med en Falck-medarbejder, når de bestiller en kørsel. Vi udvælger samarbejdspartnere, og vi tager ansvaret for, at vores kunder og patienter får samme gode service, som de kender i dag, siger Jakob Bomholt, der er executive vice president i Falck.

Han beklager at måtte sig farvel medarbejderne.

- Mange har været ansat i mange år og yder en stor indsats. Vores opgave er nu at sikre, at vores medarbejdere kommer videre i gode job, siger Jakob Bomholt.

Der er orienteringsmøde for de berørte ansatte på torsdag.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.