Falck har rykket ud 237 gange tirsdag morgen

Snevejret er tirsdag morgen gået hårdest ud over bilisterne i det sydlige Danmark, lyder det fra Falck.

Falck har rykket ud 237 gange tirsdag morgen

Sne og blæst skaber problemer med at starte bilen for en del danskere tirsdag morgen, og blandt dem, der er nået ud på vejene, er flere røget en tur i grøften i det glatte føre. I København er alle praktiske køreprøver aflyst.

Ifølge Falcks pressechef, Mikkel Andreas Beck, er status klokken otte tirsdag morgen, at 237 bilister haft brug for starthjælp i carporten, optøning af frosne bildøre eller hjælp til at komme fri af snedriverne.

Han regnede dog med, at der ville blive mere travlt, efterhånden som morgentrafikanterne begiver sig af sted.

- Det er ikke blevet til så meget sne, som vejrudsigten ellers så ud til, men det betyder ikke, at der ikke har været noget at lave, siger Mikkel Andreas Beck.

Tirsdag morgen var der dog meget store lokale forskelle på, hvor meget sne og blæst der sætter præg på landskabet. Nattens snevejr gik tilsyneladende værst ud over Lolland, Falster og det sydlige Sjælland, siger Mikkel Andreas Beck.

- De har haft rigtig travlt dernede, siger pressechefen.

Der er formentligt også en travl dag i vente for Falck, for der er ventes at falde mere sne i løbet af tirsdagen.

Snevejret sætter også sit præg på hovedstaden. Selv om vejene er fremkommelige, oplyser Københavns Politi, at alle praktiske køreprøver aflyses resten af dagen.

Hos Vejdirektoratet lyder meldingen, at det har været en rolig morgen rundt om på landets veje trods snevejret.

- Det virker, som om bilisterne har været godt forberedt på snevejret og har kørt efter forholdene, siger Stine Lydeking Hansen fra Vejdirektoratets Trafikinformationscenter.

Der er blevet ryddet og saltet løbende, hvor der har været brug for det, siger hun. Og det er nok ikke sidste gang, at sneryddere må på farten for i år, for der er mere sne på vej.

Det bliver ifølge DMI snestorm på Bornholm, mens resten af Danmark - især Sjælland, Lolland-Falster og Fyn - også får også en hel del sne og fygning i løbet af tirsdagen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.